Hebban vandaag

Lezen /

Dubbel zes van Daphne Deckers

Haar debuutroman 'Alles is zoals het zou moeten zijn' publiceerde ze zeven jaar geleden. Vandaag verschijnt 'Dubbel zes', de langverwachte, nieuwe roman van Daphne Deckers. In Dubbel zes is ze op haar best: herkenbaar, scherp, grappig en ontroerend. Op Hebban lees je een voorproefje én maak je kans op een exemplaar van het boek.

Hebbanrecensent Janneke recenseerde in de zomer van 2018 de midprice-editie van Alles is zoals het zou moeten zijn en had een vooruitziende blik, vol hoopvolle verwachtingen over Dubbel zes: 'De hilariteit, pikante scenes en het directe taalgebruik maken deze roman tot een origineel feelgoodverhaal met een plottwist die je toch niet zag aankomen. Deckers tweede roman laat even op zich wachten, maar als het net zo’n heerlijk verhaal wordt als dit boek, dan is het zeker het wachten waard.'

Dubbel zes

Annabel Brinkmeester presteert het om op één dag alles kwijt te raken wat haar dierbaar is: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet Annabel nu écht de mouwen opstropen en een nieuwe toekomst voor zichzelf bewerkstelligen. Maar al snel raakt ze verstrikt in twee mannen én in twee identiteiten, en stapelen de problemen zich in een razend tempo op.

Toen ik hier twee uur geleden werd binnengebracht, zat het Japanse kleimasker nog grotendeels op mijn gezicht. Ik had een spiegel gevraagd om mezelf een beetje te fatsoeneren, maar één van de agenten zei dat ze die niet mochten geven omdat arrestanten zich met de scherven iets zouden kunnen aandoen. Ha, ik denk dat ik wel zo’n beetje aan mijn taks zit, qua wat ik mezelf op één dag kan aandoen. En al zou ik het willen: in mijn cel is geen enkele scherpe hoek te vinden. Van het betonnen bed tot het roestvrij stalen toilet, het is allemaal ‘afgerond’ en hufterproof.

De agenten hebben me het gevoel gegeven dat ze de eerste paar uur heel druk zijn met andere dingen, een opzetje dat volgens mij is bedoeld om je nog eens extra over je zonden te laten nadenken. Tot nu toe heb ik de tijd vooral benut om het masker van mijn gezicht te krabben. Terwijl de klei verpulverde onder mijn vingers, dwarrelde het gruis op de grond. Ik dacht: fok, kijk dan: daar ligt mijn oude leven. Het is maar een paar uur geleden dat ik dit New Skin Mask uit het prijzige menu van de Akasha-spa heb gekozen. Volgens de omschrijving zou het me ‘een hernieuwde glans en extra zuurstof’ geven. Ik weet niet of dat is gelukt.

Benieuwd geworden naar Dubbel zes? Op Hebban lees je het eerste hoofdstuk:

Naar de Sneak Preview

Dubbel zes is vandaag verschenen en verkrijgbaar in de boekwinkel. Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Win!

Wil jij weten hoe Annabel zich hieruit gaat redden? Doe mee aan de winactie!

Foto Daphne Deckers: Yvette KulkensOver de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dubbel zes van Daphne Deckers

 

Gerelateerd

Over

Daphne Deckers

Daphne Deckers

Daphne Deckers is al jaren een van de meest gewaardeerde en bestverkopende auteu...


Gesponsorde boeken