Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Duik in de wereld van Stieg Larsson

door Hebban Crew 3 reacties
Jan Stocklassa is een van de meest gewaardeerde onderzoeksjournalisten van Zweden. Door een samenloop van omstandigheden stuitte hij op een grote hoeveelheid informatie die afkomstig was van de bestsellerauteur Stieg Larsson. Het resultaat van dit spannende onderzoek is te lezen in 'Stieg Larsson erfenis'. Op Hebban lees je nu een Sneak Preview en maak je kans op een exemplaar.

Op 28 februari 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme op straat in Stockholm doodgeschoten. Een moord die tot de dag van vandaag onopgelost is en waarover de meest wilde complottheorieën bestaan. Stieg Larsson, de latere auteur van de wereldberoemde Millennium-trilogie, is overtuigd van de betrokkenheid van extreemrechtse groeperingen en buitenlandse veiligheidsdiensten en begint zelf in het diepste geheim een intensief onderzoek. Hij houdt zijn zoektocht jarenlang vol en doet onthutsende ontdekkingen, maar voor hij de vermoedelijke daders kan aanwijzen overlijdt hij in 2004 plots aan een hartaanval.

In 2014 vindt journalist en documentairemaker Jan Stocklassa in een opslagbox twintig kartonnen dozen met daarin Stieg Larssons aantekeningen over de moord. Hij besluit het onderzoek voort te zetten en zet zorgvuldig de puzzelstukjes uit het archief in elkaar. Hij volgt alle aanwijzingen over mogelijke daders en stuit daarbij op nieuwe en overtuigende aanwijzingen naar wie verantwoordelijk is geweest voor de moord op Olof Palme.


Dit boek laat zich niet gemakkelijk in een hokje vangen; het is bloedstollende true crime, onderzoeksjournalistiek en een biografie in één. Het onthult niet alleen onbekende feiten en nieuwe verdachten in de moord op Palme, maar duikt ook in de wereld van Stieg Larsson, wiens leven en werk opvallende gelijkenissen vertoont met dat van Mikael Blomkvist, de hoofdpersoon in zijn wereldberoemde Millennium-reeks.

Stieg Larssons erfenis verschijnt op 6 november bij uitgeverij Hollands Diep. Op Hebban lees je nu een fragment uit het boek:

Naar de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Win!

Ben je benieuwd naar deze bloedstollende zoektocht en puzzel je graag mee? Op Hebban maak je nu kans op een exemplaar van Stieg Larssons erfenis. Bekijk het kader rechts naast dit artikel voor meer informatie en doe mee!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Duik in de wereld van Stieg Larsson

 

Gerelateerd

Over

Jan Stocklassa

Jan Stocklassa

Jan Stocklassa is een van de meest gerenommeerde Zweedse onderzoeksjournalisten ...

Gesponsorde boeken