Hebban vandaag

Nieuws /

Dummie de Mummie geeft een feestje

Dummie de Mummie is jarig en dat moet gevierd worden. A.s. zondag 20 december 2015 zijn kinderen en ouders welkom op Het Grote Dummie de Mummie Verjaardagsfeest in Studio’s Aalsmeer. De hele dag staat in het teken van Dummie de Mummie en Egypte.


Schrijfster Tosca Menten is de bedenkster van Dummie de Mummie. Ze schreef zeven boeken (met tekeningen van Elly Hees) met deze Egyptische held in de hoofdrol en won daar al vele prijzen voor in Nederland en België. In 2014 was Dummie op het grote doek te bewonderen en op 9 december j.l. ging zelfs al de tweede bioscoopfilm in première: Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba.  

Dummie is inmiddels dus een waar idool! Op zijn verjaardagsfeest kunnen zijn fans dan ook met hem op de foto, maar er zijn nog tal van andere activiteiten. Zo kunnen de kinderen meezingen in het theaterprogramma van Tosca Menten, bekijken ze samen met haar de nieuwe bioscoopfilm, zijn er twee echte kamelen en kunnen ze dansen op het ritme van trommels. Bovendien wordt er een recordpoging ondernomen: zoveel mogelijk kinderen zullen zich tegelijkertijd verkleden als Dummie.  

Er is een ochtend- en middagprogramma. Beide dagdelen bieden dezelfde activiteiten. Kaartjes kosten 17,50 per stuk. Meer informatie over kaartverkoop.   

Fan van Dummie? Hebban verloot kaarten voor het ochtendprogramma, inclusief het boek Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba. Naar de winactie.     

De filmtrailer van Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba:


Benieuwd naar de persoon achter de tekeningen? Lees hier een interview met illustratrice Elly Hees.  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Dummie de Mummie geeft een feestje

Gesponsorde boeken