Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Dummie de mummie in de bioscoop!

door Hebban Crew
De eerste Dummie de mummie-film is vanaf 9 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen. Daarom verschijnt er een speciale filmeditie van Dummie de mummie. Een must voor alle fans van Dummie!

‘Maashi! Maashi! Is ghrote nieuws! Film van mij en Ghoos en Klaas komt in bioscoop, dan word ik ghelemaal beroemd!’, aldus Dummie de mummie.

Als Goos Guts op een dag een mummie in zijn bed vindt, staat zijn leven volledig op zijn kop. Samen met Dummie beleeft hij de leukste, spannendste en gekste avonturen. 

Bekijk de trailer:In de film spelen bekende acteurs onder wie Roeland Fernhout, Julian Ras, Ton Kas en Jennifer Hoffman. Ook auteur Tosca Menten heeft een kleine rol. De distributeur Dutch FilmWorks is bekend van kaskrakers als Achtste-groepers huilen niet en Mees Kees. De productie was in handen van Paul Voorthuysen Pictures in coproductie met Nickelodeon.

Op 20 september is er een Dummie de mummie-fandag het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Dan verschijnt er ook een nieuw avontuur van Dummie, inmiddels het zesde: Dummie de mummie en de ster Thoeban.

Eerder verschenen bij uitgeverij Van Goor:
Dummie de Mummie en de gouden scarabee (2009)
Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet
(2010)
Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba
(2011)
Dummie de Mummie en het masker van Sebek-Ra
(2012)
Dummie de Mummie en de dans van de Cobra
(2013)

Tosca Menten is een veelzijdig auteur: ze treedt op met haar eigen theatershow, schrijft en zingt liedjes, maakt filmpjes en heeft een vaste column in Kidsweek. Haar boeken werden getipt en bekroond door zowel de Nederlandse als de Vlaamse Kinderjury. In 2012 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Dummie de mummie in de bioscoop!

 

Gerelateerd

Over

Tosca Menten

Tosca Menten

Tosca Menten werkte jarenlang als docente in het voorgezet onderwijs. Sinds 2003...

Gesponsorde boeken