Hebban vandaag

Nieuws /

DWDD Flop-up restaurant alweer gesloten

Donderdag 3 december opende De Wereld Draait Door een pop-up restaurant in het Machinegebouw in Amsterdam, recht tegenover de studio van het televisieprogramma. Slechts twee dagen later werden de deuren alweer gesloten omdat het restaurant niet aan de hoge culinaire verwachtingen kon voldoen. ‘We hadden ons er op verheugd. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer’, meldt de website van DWDD.

Drie weken lang zou chefkok Robert Kranenborg in het pop-up restaurant gerechten serveren die hij in De Wereld Draait Door had bereid. Daarbij lag de focus op ‘vergeten gerechten’ die nog maar weinig worden klaargemaakt. 'Deze gerechten zijn gekozen omdat iedereen het moet willen proberen. Mensen moeten het wel willen durven, vandaar dat het niet te extreem is', vertelde Kranenborg eerder in een gesprek met nu.nl.

Tachtig euro moest men neerleggen voor een vijf-gangenmenu van het pop-up restaurant. Exclusief drankjes en graag vooraf betalen. Het lukte Kranenborg echter niet om deze vergeten gerechten de finesse, allure en smaak te geven die was beloofd. Volgens Hiske Versprille, recensent van Het Parool, was ‘de koninklijke haas een ramp’ en de Volkskrant noemde het pop-up restaurant ‘ontgoochelend slecht’. Gasten moesten urenlang wachten op hun eerste gerecht, bestelde drankjes kwamen niet en de haas die dan weer wel werd geserveerd bleek gortdroog: ‘een kapotgeschoten homp bout met vijf kogeltjes erin en allerlei grote stukken vlies en zeen’, aldus Versprille.

Drieduizend gasten die al een plekje in het restaurant hadden gereserveerd krijgen nu hun tachtig euro terug. Ook de gasten die wel in het restaurant dineerden zullen hun geld terug krijgen. Jammer voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation, waaraan de winst van het restaurant gedoneerd zou worden. DWDD presentator Matthijs van Nieuwkerk zei hierover tijdens de officiele opening van het restaurant op woensdag 2 december: “Wij hoeven hier niet aan te verdienen en doen het niet voor het geld. We geven de winst aan mensen die het beter kunnen gebruiken. Wij zijn hier alleen maar om mooie programma's te maken.”

Robert Kranenborg had met zijn kookrubriek in De Wereld Draait Door veel succes, maar was met het pop-up restaurant blijkbaar wat overmoedig. Een restaurant bleek overigens niet genoeg; tijdens de officiële opening op woensdag 2 december jongstleden, werd ook ook zijn kookboek DWDD kookt met Kranenborg gepresenteerd. Het kookboek bevat alle recepten die de chefkok in De Wereld Draait Door heeft laten zien en is verschenen ter ere van het tienjarig bestaan van het programma. Het kookboek wordt op Hebban niet goed ontvangen. Recensent Xandra van Gelder waardeert het boek met slechts twee sterren en vindt dat Kranenborg een kans gemist heeft: ‘In DWDD kookt met Kranenborg krijgt de moedige hobbykok geen enkele handreiking', zo schrijft ze in haar recensie.

Van pop (-up) naar flop, DWDD kookt niet meer met Kranenborg.

Bronnen: nu.nl en parool.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: DWDD Flop-up restaurant alweer gesloten

Gesponsorde boeken