Advertentie

Hebban vandaag

E-book van de week /

ebook van de week: Thomas Piketty's kapitaal

door Hebban Crew 2 reacties
De populaire 'ongelijkheids'-econoom Thomas Piketty was vorige week in Nederland. In een interview met de Telegraaf vertelde de Fransman dat ongelijkheid in Nederland bepaald niet het grootste probleem is. Victor Broers maakt in zijn boek de complexe discussie toegankelijk. Want wat bedoelt Piketty nu eigenlijk? Het ebook is momenteel verkrijgbaar voor slechts € 4,99.

Kapitaal in de eenentwintigste eeuw van Thomas Piketty heeft wereldwijd het debat over economie en welvaart aangezwengeld. Volgens Piketty ontstaat er namelijk mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien. Die ongelijkheid in inkomen en welvaart heeft al eerder aan de basis gestaan van grote sociaal-politieke veranderingen, en dat kan zo weer gebeuren, stelt Piketty.

Victor Broers neemt de lezer op toegankelijke wijze mee in deze complexe discussie, die veel meer aspecten behelst dan alleen economische. Want wat bedoelt Piketty nu eigenlijk? En wat moeten we hier in Nederland uit zijn verhaal concluderen? Naast een beschouwing van Pikettys bevindingen en die van zijn vele criticasters, voorziet Broers het debat van context en schetst hij wat we ook in Nederland de komende jaren kunnen verwachten. Bestaat de door Piketty gestelde ongelijke verdeling van kapitaal? Is het erg als welvaart ongelijk verdeeld is? En wat kunnen we in Nederland met deze informatie?

Victor Broers (1983) werkte als jurist en adviseur bij het ministerie van Financiën. Tegenwoordig is hij start-up-consultant en ondernemer. Broers publiceerde eerder Europa in het rood, over de gevolgen van de economische crisis voor Europa.

Tijdelijk kost het ebook slechts € 4,99 (ipv € 9,98)Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: ebook van de week: Thomas Piketty's kapitaal

 

Gerelateerd

Over

Victor Broers

Victor Broers

Victor Broers (1983) werkte als jurist en adviseur bij het ministerie van Financ...

Gesponsorde boeken