Hebban vandaag

Advertorial /

Ebookgiveaway: Kruisverband van Louzewies de Jager

door Hebban Crew 16 reacties
Advertorial - Het chronologische levensverhaal van de vrouwelijke hoofdpersoon begint vanaf haar jeugd in de jaren zestig, het decennium dat zich kenmerkt door maatschappelijke, sociale en economische hervormingen ofwel ‘de vooruitgang’. Lees hier een sneak preview en doe mee aan de ebookgiveaway. We mogen maar liefst 100 epubs weggeven!

Deze autobiografie is zeker geen dagboek, maar is als een literaire roman verpakt, waardoor het aangenaam leest. Vanuit het perspectief van de jaren '60 raakt de lezer vertrouwd met het privéleven en de carrièrevoortgang van de vrouwelijke hoofdpersoon, aan de hand van verschillende anekdotes en vermakelijke belevenissen.

Het is een reis door een roerige periode in de geschiedenis waaraan de schrijfster op haar eigen, eigenwijze manier een invulling weet te geven. Door haar zelfspot, kwetsbare opstelling en ironie raak je steeds meer betrokken bij de wat ongebruikelijke en soms benarde situaties. Vooral door de eerlijkheid en de persoonlijke insteek kom je goed in het verhaal, dat zeker niet rechtlijnig is en veel afwisseling kent.

Je wordt als het ware aangemoedigd om zelf te reflecteren of eenzelfde maatschappelijke ontwikkeling ook invloed zou hebben gehad op je eigen leven. Eerst heerlijk lachen om de absurditeiten en daarna nadenken over de keuzes die je zelf gemaakt hebt. Het boek is vlot en beeldend geschreven en ongemerkt zie je steeds meer kruisverbanden tussen macht, loyaliteit, identiteit, geborgenheid en hang naar avontuur.

De provocerende zienswijze op de maatschappelijke ontwikkeling van de vrouw in een door mannen gedomineerde samenleving is vermakelijk maar doet tegelijkertijd de wenkbrauwen fronsen.    

Eigenwijs op een eigen wijze!  

Geboren rond de jaren '50? Dan is dit boek een feest der herkenning, terwijl het voor de jongere generatie een luchtige kennismaking is met de wereld van hun (groot)ouders. Het boek stemt tot nadenken. Voor persoonlijke levensvragen bestaat geen generatiekloof, waardoor ook het eerste gedeelte van het verhaal voor iedereen invoelbaar is. Kruisverband is ook een aanrader voor wie zich alleen maar wil verliezen in het leven van de ander of benieuwd is naar hoe bèta’s omgaan met de grote thema’s in het leven.

Leesfragment

Nieuwsgierig geworden naar Kruisverband? Het boek is op 12 april verschenen in eigen beheer. Lees op Hebban een fragment:

Lees een fragment uit Kruisverband

Over de auteur

Louzewies de Jager is een pseudoniem. Ze is in 1956 te Den Haag geboren en in die omgeving opgegroeid. Na haar technische studie in Delft heeft ze haar loopbaan in het door mannen beheerste bedrijfsleven voortgezet. Dit heeft haar niet belet om zich ook op andere terreinen uit te leven. Haar schrijfstijl kenmerkt zich door beeldend en gearticuleerd taalgebruik waarin haar technische inzicht tot ongebruikelijke associaties leidt.

Meer weten over Kruisverband en Louzewies de Jager? Bekijk de resultaten van de Indie Leesclub rondom dit boek.

Ebookgiveaway

We mogen in samenwerking met Louzewies de Jager maar liefst 100 lezers blij maken met een epub van Kruisverband. Het zou fijn zijn als je hiervoor een recensie wilt op de boekpagina wilt plaatsen, maar dat is geen verplichte voorwaarde! Wil jij dit boek heel graag lezen? Vul snel het inschrijfformulier in.

Ik doe mee!Over de auteur

Hebban Crew

2184 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ebookgiveaway: Kruisverband van Louzewies de Jager

 

Gerelateerd

Over

Louzewies de Jager

Louzewies de Jager

Louzewies de Jager (pseudoniem ) is in 1956 te Den Haag geboren en in die omgevi...


Gesponsorde boeken