Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Edwin Winkels schrijft boek met Nederlander die onschuldig vastzat

Journalist en romanschrijver Edwin Winkels gaat samen Romano van der Dussen een boek schrijven over zijn gevangenschap. Van der Dussen werd door de Spaanse justitie in 2003 veroordeeld voor vijftien jaar celstraf voor beroving en verkrachting, maar werd vrijgesproken vanwege een nieuwe DNA-match in het onderzoek.

Op zijn Facebookpagina schrijft Edwin Winkels vandaag: 'Contracten getekend. Romano van der Dussen en ik gaan zijn kafkiaanse boek schrijven over zijn twaalf jaren onschuldig in de Spaanse cel.'

De zaak van Romano van der Dussen kwam vorig jaar opnieuw in de media toen de Nederlandse stichting PrisonLAW bekendmaakte nieuw bewijsmateriaal in het onderzoek te hebben. Vorige maand werd de Nederlander door het Spaanse hooggerechtshof vrijgesproken van verkrachting, nadat hij 12,5 jaar onschuldig in de cel heeft doorgebracht. Van der Dussen heeft tijdens zijn gevangenschap altijd gezegd dat hij onschuldig was.

Winkels maakte vorige maand voor het AD al een uitvoerig portret van Van der Dussen waarin hij zijn dagelijks leven schetst twee weken na zijn vrijlating. Volgende maand verschijnt zijn nieuwe roman Het oog van de orkaan en in juni zijn boek De mythe van de verlosser waarin hij terugblikt op zijn ontmoetingen met voetballer Johan Cruijff.

Het boek zal dit najaar bij Uitgeverij Brandt verschijnen.

(Bron foto: Facebookpagina uitgeverij Brandt)Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Edwin Winkels schrijft boek met Nederlander die onschuldig vastzat

 

Gerelateerd

Over

Edwin Winkels

Edwin Winkels

Edwin Winkels (1962) is schrijver en journalist. Hij emigreerde in 1988 naar Spa...

Gesponsorde boeken