Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Een alternatieve kerst met Hebban: de uitslag en een gratis ebook

door Hebban Crew 22 reacties
In het kader van Kerstmis en de Hebban Adventskalender werd er in oktober een schrijfwedstrijd georganiseerd: Kerst, maar dan anders. Er was een hele stapel inzendingen, dus de voorselectie - bestaande uit Hebban VIPs - en de jury van Hebban-redacteuren hebben hard gewerkt om tot een mooie uitslag te komen.

De opdracht en de inzendingen

Kerstverhalen en winterige clichés zijn er al genoeg, dus daarom was de opdracht om de bekende thema’s een andere draai te geven of zelfs volledig links te laten liggen in een verhaal dat tóch goed herkenbaar is als kerstverhaal.

Dat leverde een enorme verscheidenheid aan verhalen op: van verstilde verhalen over eenzaamheid tot uitbundige vieringen van familie, en van fantasy en feelgood tot horror en thrillers, en alles daar tussenin. Het kerstgehalte was over het algemeen hoog en er zaten mooie verhalen bij, dus de voorselecteurs en jury hebben flink hun best moeten doen om een selectie te maken.

Wie lazen deze verhalen?

Een groep enthousiaste Hebban VIPs heeft de voorselectie verzorgd: Marieke, Helma, Eline, Marina, Demi, Evelien, Saar, Diana, Esther, Jeanet en Wendy. Uit hun beoordelingen werd een top 10 geselecteerd, die door de eindjury gelezen werd.

De eindjury bestond uit Hebban redacteuren Martijn Lindeboom, Anouk van der Zee en Aimee van Tienoven.

Er werd getoetst op kerstigheid, schrijfstijl, sfeer en of er aan de formele voorwaarden (bijvoorbeeld het opgelegde woordenaantal) voldaan werd.

De winnaar!

De jury boog zich over alle inzendingen met een open vizier. Vrijwel alle genres waren vertegenwoordigd en ook de top 5 is een mooie mix van genres en stijlen geworden. Het verhaal De Kerstacademie van Vanessa Gerrits heeft gewonnen! Over dit feelgood-, YA-, urbanfantasyverhaal (ja, er zit veel in!) oordeelde de jury:

"Heel erg leuk. Vind het origineel bedacht, dingen als de kerstacademie en de kerstunie worden besproken alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het is fijn geschreven. Bracht de feelgood-vibe wel echt over.

"Schattig, aandoenlijk verhaal met vreemde, prettige fantasyvibe."

"Leuke invalshoek, vlot geschreven en duidelijk voor een jonger publiek. Het amuseert en toont hier en daar goed inzicht in hoe jonge jongens denken."

De runners-up in deze wedstrijd zijn:

  • Hein van der Schoot met Misdienaar  
  • Renate van Klinken-Kock met Alleen
  • Saskia Schepman met Het kerstdiner  
  • Schrijvenaar met Een fijne kerst

Het ebook

Vanaf 22 december 2019 is de ebundel Een alternatieve Kerst exclusief voor Hebbangebruikers beschikbaar.Over de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een alternatieve kerst met Hebban: de uitslag en een gratis ebook

 

Gerelateerd