Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Een boek om te vieren

Op 12 mei verschijnt het nieuwe boek van jeugdauteur Maren Stoffels, ‘Ik denk dat dit het einde is’. Een bijzonder moment, want tegelijkertijd viert de pas 27-jarige schrijfster haar tienjarig jubileum! Reden genoeg om haar nieuwste boek deze week in de spotlight te zetten!


Van jongs af aan zette Maren letters op papier en via schrijver Hans Kuyper kwam ze uiteindelijk op haar vijftiende al in contact met uitgeverij Leopold. Die gaf in 2005 haar eerste boek Dreadlocks & Lippenstift uit. Tien jaar later heeft de jonge schrijfster al zeventien (!) boeken op haar naam staan.  

De boeken worden veelal door meiden gelezen en gaan over allerlei situaties die zich voordoen in de puberleeftijd. Zo schrijft Maren over bijvoorbeeld pesten, anorexia en homoseksualiteit. Op haar website schrijft ze:  

“De mooiste complimenten vind ik als er meiden zeggen dat ze iets aan mijn boek hebben gehad. Er zijn meiden die bijvoorbeeld beter konden omgaan met hun eetprobleem door mijn boek Piercings & Parels, of die nu beter snappen hoe het is om blind te zijn zoals Iris in Met mijn ogen dicht. […]Ik wil dat fans van mijn boeken genieten, maar soms wil ik ze ook laten zien hoe het is om bijvoorbeeld anorexia of brandwonden te hebben en wat het gevolg kan zijn van pesten.”

In haar nieuwste boek Ik denk dat dit het einde is schrijft de auteur over het leven op straat: wat zou jij doen als je geen dak boven je hoofd had?  

Proeflezers
Om haar jubileum te vieren koos Maren vijf proeflezers die haar nieuwe roman al voor verschijnen mochten lezen, waaronder onze eigen Young Adult-recensente Isabeau! Maren Stoffels ging met camera bij de vijf proeflezers op bezoek en vroeg hun naar hun mening over haar nieuwe boek Ik denk dat dit het einde is.  

Bekijk hieronder de video, waarin duidelijk wordt dat het verhaal voor verschillende leeftijden spannende, ontroerende dan wel inspirerende elementen bevat!   

 

Win
Bij een feestje horen natuurlijk cadeaus! Van uitgeverij Leopold mogen we dan ook drie exemplaren weggeven van Ik denk dat dit het einde is. Klik gauw op het giveaway-kader rechts van dit artikel om mee te doen aan de winactie.  

Over het boek:
Lotte ontmoet zwerver Maas in een verlaten nieuwbouwproject. Wat heeft hij gedaan dat hij op straat is beland? Heeft het soms te maken met De Dag, waar hij het steeds over heeft? Lottes nieuwsgierigheid slaat om in angst als ze Maas beter leert kennen. Als hij haar dierbare medaillon in handen krijgt, moet Lotte alles op alles zetten om het terug te krijgen.    

Maas wil van de straat af, zeker als hij in een bordeel een meisje ontmoet dat zijn aandacht trekt. Hij wil alles van haar weten, maar zijn eigen identiteit houdt hij geheim. Hoe kan hij haar ooit vertellen wat er op De Dag is gebeurd? Maas wil weer ‘normaal’ zijn, maar hoe moet dat als je op straat leeft en het bijna winter wordt?    Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Een boek om te vieren

 

Gerelateerd

Over

Maren Stoffels

Maren Stoffels

Maren Stoffels schreef op haar negende haar eerste boek, over een eskimootje dat...

Gesponsorde boeken