Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Een dode tiener op het strand

door Hebban Crew 7 reacties
Bij uitgeverij Q verschijnt 4 november 'Midzomernachthitte', het vijfde deel uit de Sandhamn-serie van de Zweedse misdaadauteur Viveca Sten. Over een moord die in de midzomernacht wordt gepleegd. Uitgeverij Q stelt enkele exemplaren beschikbaar voor de lezer van Hebban|Crimezone.

De nieuwste thriller van Viveca Sten speelt zich - traditiegetrouw - af op het eiland Sandhamn, voor de kust van Stockholm.  Het is midzomernacht op Sandhamn. Feestende bezoekers nemen bezit van het eiland. Nora Linde viert voor het eerst midzomer met haar nieuwe liefde Jonas. 

Hun samenzijn wordt echter abrupt verstoord als Jonas' tienerdochter Wilma 's nachts niet thuiskomt. De volgende ochtend wordt het dode lichaam van een andere tiener op het strand gevonden. Thomas Andreasson, Nora's jeugdvriend, komt naar Sandhamn om de zaak te onderzoeken. Iedereen blijkt zijn eigen versie te hebben van wat er is gebeurd. Wie is het slachtoffer en wie de moordenaar in deze midzomernacht?

Viveca Sten (1959) was juriste, maar haar boeken zijn zo populair dat ze fulltime schrijft. Haar Sandhamn-reeks volgt het eiland en zijn bewoners van 1900 tot nu. Van haar debuut Stille wateren werden in Zweden alleen al 250.000 exemplaren verkocht. Wereldwijd zijn er meer dan 900.000 boeken in omloop. 

De hoofdpersonen in de serie zijn zijn Thomas Andreasson, een inspecteur die onlangs gescheiden is na de dood van zijn babydochter, zijn eerste kind. Zijn jeugdvriendin Nora Linde heeft een zomerhuis op Sandhamn en zij helpt Thomas in zijn onderzoek terwijl ze ploetert met haar eigen huwelijksproblemen met haar man Henrik, een dokter die weinig geduld heeft voor zijn vrouw en haar ambities op het vlak van haar carrière. 

''Bijna alle intriges zijn verzonnen'', stelt Sten op de website van haar Nederlandse uitgever. ''Maar aangezien mijn man en ik al een behoorlijke tijd met twee veeleisende carrières en drie kinderen balanceren, ben ik geen vreemdeling waar het de mechanica van verschillende prioriteiten en sterke emoties betreft. Zoals alle auteurs heb ik zeer grote oren en luister ik aandachtig als mensen hun geheimen delen. Natuurlijk zou ik nooit iemands vertrouwen schenden, maar ik sla de informatie zeker op.''Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een dode tiener op het strand

 

Gerelateerd

Over

Viveca Sten

Viveca Sten

Viveca Sten (Bergstedt, 1959) is een vooraanstaande Zweedse advocaat en daarnaas...

Gesponsorde boeken