Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Een gewilde tweeling

Eerst was er het boek, toen de film en nu wordt er ook aan een musical gewerkt. Met dit nieuws is ook weer de interesse gewekt van de Hebban-bezoeker voor de roman De tweeling van Tessa de Loo.

De populairste romans op Hebban.nl:

1. (1) Simone van der Vlugt - De lege stad  - 6e wk
Historische roman. Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door het zwaarste bombardement dat Nederland heeft gekend. Voor de pasgetrouwde Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. Bijna de helft van haar familie komt om. Samen met haar man neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Ze is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen.

2. (7) Anthony Doerr - Als je het licht niet kunt zien  - 5e wk
De blinde Marie-Laure woont met haar vader in Parijs naast het natuurhistorisch museum waar hij werkt als curator. Als ze twaalf is bezetten de nazi's Parijs en vader en dochter vluchten naar het Bretonse Saint-Malo. Ze hebben de grootste en meest waardevolle schat van het museum meegenomen. Het verhaal van Marie-Laure kruist met dat van de Duitse wees Werner die bij de Hitlerjugend belandt en naar het front wordt gestuurd.

3. (2) Markus Zusak - De boekendief  - 4e wk
Het is het jaar 1939. Nazi-Duitsland. Het land houdt de adem in. Het leven van Liesel Meminger verandert op slag als ze bij het graf van haar broer een voorwerp vindt dat gedeeltelijk onder de sneeuw ligt bedolven. Het is Het Doodgravershandboek, dat daar per ongeluk is achtergelaten. Zo begint een liefdesaffaire met boeken en woorden, terwijl Liesel, met behulp van haar pleegvader, leert lezen.

4. (-) Eva de Wit - Een huis in Frankrijk   - 1e wk
Melanie woont in een landhuis in Frankrijk. Ze is hierheen gegaan voor de liefde van haar leven, maar die heeft haar verlaten. Nina heeft een ogenschijnlijk goede relatie. Wat ze verborgen houdt, is dat ze wordt mishandeld en dat ze op de vlucht is. Jessica kan haar baan als manager eigenlijk niet aan en kampt met een alcoholprobleem. Suus heeft grote financiële problemen... en is zwanger van een derde kindje. Wanneer de vier vroegere vriendinnen bij elkaar komen in Melanies huis in Frankrijk, blijkt dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen.

5. (-) Graeme Simsion - Het Rosie Project  - 2e wk 
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi.

6. Dani Atkins - Versplinterd  - 3e wk
Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy. Als ze die avond Jimmy's graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd...

7. (-) Myrthe van der Meer - PAAZ - 2e wk
Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze een ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma's zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses.

8. (-) Griet op de Beeck - Kom hier dat ik u kus  -  1e wk
Een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint.

9. (-) Tessa de Loo - De tweeling  - 1e wk
Twee vrouwen op leeftijd, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval in een kuuroord in Spa. Ze herkennen in de ander hun verloren gewaande tweelingzuster. De verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar hervonden tweelingzus, maar wordt door de aangrijpende verhalen van Anna geconfronteerd met de keerzijde van haar eigen werkelijkheid.

10. (-) Myrthe van der Meer - UP  - 4e wk
Emma is jong, getalenteerd, bevlogen en ze heeft de levenslange diagnose manisch depressief. Als Emma vol goede moed naar het laatste gesprek met haar psychiater gaat, gebeuren er dingen die ze niet helemaal had voorzien; haar psychiater is verdwenen, de vervanger weet niets van een eindgesprek en voor het einde van de dag is ze opgenomen op de paaz. Alweer.

11. (-) John Williams - Stoner  - 1e wk
William Stoner kiest tot groot verdriet van zijn ouders voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde - en faalt op beide fronten.

12. (
12) Jojo Moyes - Voor jou  - 3e wk 
Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen.

13. (-) Martine de Jong - De mannen van Raan - 5e wk
Uit angst zijn lot in de handen van een ander te leggen, leeft programmeur Per Pennings zo veel mogelijk op zichzelf. Totdat hij verliefd wordt op Raan. Ze kookt voor hem stelt hem voor aan haar familie. Tot Pers verbazing woont ze met haar 26 jaar nog thuis bij haar moeder en broers. Hoe meer hij probeert Raan te begrijpen, hoe meer ze op afstand komt. 

14. (
11) Jeroen Brouwers - Het hout  - 6e wk
In een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat vindt in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme en vernedering plaats. De roman geeft een cynisch beeld van de misdaden en de hypocrisie in de roomse kerk, die heden nog de verontwaardiging en frustratie oproepen van wie er het slachtoffer van zijn geweest.

15. (13) Lisa Genova - Ik mis mezelf - Still Alice  - 6e wk
Alice is bijna vijftig en leidt een druk leven als wetenschapper wanneer ze de diagnose vroege alzheimer krijgt. Haar leven verandert drastisch: ze verliest haar carrière en de regie over haar eigen wereld. Haar plan om haar man en kinderen niet tot last te zijn en op tijd afscheid te nemen, verdwijnt uit haar geheugen. En Alice blijft achter, zonder haar herinneringen aan het verleden, zonder hoop voor de toekomst.

16. (15) Leon de Winter - Geronimo - 2e wk
Een groep Navy Seals misleidt de wereld over het lot van Osama bin Laden, de man die de tot nu toe grootste terreurdaad van de 21ste eeuw op zijn geweten heeft. De Winter neemt de lezer mee in een verhaal dat zich op vele continenten afspeelt. Intussen speelt hij met de vraag of de officiële versie van de dood van Osama bin Laden de enige waarschijnlijke is. 

17. (9) Inge Schilperoord - Muidhond  - 5e wk
Nadat Jonathan bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van tbs, keert hij terug naar het krappe huisje in het vissersdorp waar hij samen met zijn eenzame moeder woont. Hij verheugt zich erop om weer met hond Milk in de duinen te kunnen wandelen. Al snel krijgt hij gezelschap van zijn nieuwe buurmeisje, die door haar moeder aan haar lot wordt overgelaten. Jonathan is bang om opnieuw de fout in te gaan en probeert haar op afstand te houden. 

18. (17) P.F. Thomése - De onderwaterzwemmer - 3e wk
Bij de nachtelijke oversteek naar bevrijd gebied - in het laatste oorlogsjaar - raakt de veertienjarige Tin van Heel zijn vader kwijt. Een nacht en een dag en een avond waakt hij in de uiterwaarden, maar zijn vader komt niet meer boven water. 

19. (14) Renate Dorrestein - Weerwater - 3e wk
De wereld vergaat. Op één stad na: Almere. Als de stofwolken zijn opgetrokken, blijken er nog maar een paar duizend inwoners over. Het zijn voornamelijk vrouwen, onder wie gastschrijfster Renate Dorrestein. De schaarse overlevende mannen zijn ontsnapte gevangenen.

20. (-) Margaret Leroy - Het Engelse meisje  - 1e wk
Wenen, 1937: Stella gaat studeren aan de muziekacademie.
Verleid door de elegante schoonheid van de stad, bezoekt ze de prachtige paleizen, de musea en de statige koffiehuizen. Na een toevallige ontmoeting in een kunstgalerie wordt Stella verliefd op Harri Reznik, een jonge joodse psychiater. Maar de aanstormende oorlogsdreiging werpt haar duistere schaduw over Europa. 

De Bestseller60 van de CPNB vindt u hierOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een gewilde tweeling

 

Gerelateerd

Over

Tessa de Loo

Tessa de Loo

Tessa de Loo is een Nederlandse schrijfster van romans, verhalen en novellen. Ze...

Gesponsorde boeken