Hebban vandaag

Leesclubs /

'Een hand vol sneeuw' vertaalster Elly Schippers bezoekt leesclubs

Op zaterdag 5 september ontvangen schrijfster Jenny Erpenbeck en vertaalster Elly Schippers de Europese Literatuurprijs voor de roman 'Een handvol sneeuw'. Speciaal voor leesclublezers doet het Nederlands Letterfonds een aanbod.

De uitreiking van de Europese Literatuurprijs vindt plaats tijdens Manuscripta, dat dit jaar plaatsvindt in Zwolle. Publiek is van harte welkom om bij de uitreiking aanwezig te zijn, maar liever laat het Nederlands Letterfonds lezers direct kennismaken met Elly Schippers en Een handvol sneeuw. Daarom biedt het fonds leesclubs de mogelijkheid om de vertaalster uit te nodigen om te vertellen over de roman.

Schippers vertaalt al het werk van Jenny Erpenbeck, en andere Duitse auteurs zoals Charles Lewinsky, Edgar Hilsenrath en Arthur Schnitzler. Als begenadigd verteller gaat ze graag met lezers in gesprek. Bijvoorbeeld over de dilemma's waarvoor ze kwam te staan bij het vertalen van deze prijswinnende roman, de keuzes die ze heeft gemaakt en het contact dat ze had met Jenny Erpenbeck.

Over Een hand vol sneeuw :
In Galicië sterft aan het begin van de twintigste eeuw de baby van een joodse moeder en een katholieke vader. Onontkoombaar noodlot of gruwelijk toeval? Had bijvoorbeeld de moeder of de vader 's nachts het raam opengerukt, een handvol sneeuw van de vensterbank gegrist en onder het hemd van het kind gestopt, dan was het meisje misschien opeens weer gaan ademen. Hoe zou haar leven dan zijn verlopen?

De kosten van een leesclubbezoek van Elly Schippers bedragen €100. Het aanbod geldt dit najaar voor leesclubs van max 15 deelnemers en zolang het budget strekt. Daarna en voor grotere leesclubs geldt het reguliere tarief van €265 per boeking.

Geïnteresseerd in een leesclub met Elly Schippers?
Klik hier voor meer informatie.

Foto Erpenbeck door © Katharina Behling en Elly Schippers door Victor Schiferli.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: 'Een hand vol sneeuw' vertaalster Elly Schippers bezoekt leesclubs

 

Gerelateerd

Over

Jenny Erpenbeck

Jenny Erpenbeck

Jenny Erpenbeck werd in 1967 geboren in Berlijn. Ze werkt daar nu als schrijver ...

Gesponsorde boeken