Hebban vandaag

Leesclubs /

Een jonge moeder wordt krankzinnig verklaard in 'De engelen van Elisabeth'

door Hebban Crew 3 reacties
Els Florijn levert met 'De engelen van Elisabeth' haar vijfde boek af. De historische roman geeft een inkijkje in de harde en ongenadige wereld binnen de muren van een gesticht, waar hoofdpersoon Elisabeth de Lange tegen wil en dank leert te overleven. Lees nu een sneak preview en schrijf je in voor de leesclub.

Els Florijn (1982) startte haar carrière met lesgeven, maar na het winnen van een verhalenwedstrijd in 2002 richtte ze zich op het schrijverschap. Inmiddels zijn er van haar hand verschillende korte (kerst)verhalen verschenen, kinderboeken, novellen en een vijftal romans. Haar bekendste boek, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de familie Frank uit Lienden, Het meisje dat verdween, werd uitgeroepen tot Beste Christelijke Roman 2011 en won de Publieksprijs Christelijk Boek.

Met De engelen van Elisabeth duikt Florijn in de schrijnende wereld van de psychiatrie eind 19e eeuw. Een tijd waarin vrouwen werden opgesloten in een gesticht als er geen plek meer voor hen was in de maatschappij. Als ze nog niet gek waren, werden ze dat wel van wanhoop of verdriet. Het boek wordt beschreven als 'een eerbetoon aan onderdrukte vrouwen en aan de liefde van een moeder die sterker is dan de dood'.

'Dit aangrijpende boek plaatst je midden in de wereld van een jonge vrouw in de negentiende eeuw. Confronterend, verwarrend en verdrietig.' – Caroline Provily, Boekhandel De Schuilplaats

De engelen van Elisabeth

Dordrecht, 1890. Elisabeth de Lange, drieëntwintig jaar oud, wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard, en ze komt in een gesticht terecht. Ze klampt zich vast aan de hoop haar zoontje Jan nog een keer te mogen vasthouden. Voor wat er daarna zal gebeuren, sluit ze haar ogen – tot dat niet langer kan.

Leesfragment

Ben je benieuwd geworden naar De engelen van Elisabeth en zou je de historische roman graag lezen? Hieronder vind je een sneak preview van het boek. Verder lezen? Dan schrijf je je natuurlijk in voor de leesclub die we rond het boek organiseren. We delen 15 boeken uit!

Lees de eerste 3 hoofdstukken

'Als ze vinden dat je gek bent, denken ze dat je niet begrijpt wat er gezegd wordt.'– Uit: De engelen van Elisabeth

Documentaire

In onderstaande documentaire vertelt Florijn over haar boek Het meisje dat verdween, het onderzoek dat ze daarvoor deed en hoe haar schrijfproces werkt. Ook voor De engelen van Elisabeth heeft ze gedegen onderzoek uitgevoerd naar de gestichten rond de vorige eeuwwisseling waarin haar hoofdpersonage terecht komt. Zoals Florijn het zelf formuleert: 'Ik heb een verzonnen verhaal opgehangen in een raamwerk van feiten.'

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een jonge moeder wordt krankzinnig verklaard in 'De engelen van Elisabeth'

 

Gerelateerd

Over

Els Florijn

Els Florijn

Els Florijn won met Het meisje dat verdween de ND|BCB Publieksprijs 2011. Haar...

Hebban Spots

De engelen van Elisabeth

21 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'De engelen van Elisabeth' van Els Florijn (Uitgeverij Mozaïek). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl....


Gesponsorde boeken