Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

'Een koffie en een katje, alstublieft'

Sinds vandaag heeft Amsterdam een kattencafé. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

New York, Parijs, Londen, Berlijn en Kopenhagen hadden er al een; een kattencafé. Een café waar je naartoe gaat voor een kop koffie én een knuffel van een kat, is al jaren razendpopulair in Japan. Maar de oorsprong van dit concept ligt in Taiwan, waar het in 1998 al een hit was tijdens de koffiebreak met katten te spelen. Met een Kattenkabinet en de Poezenboot kon Amsterdam niet achterblijven.
Na een bezoek aan Tokyo, waar initiatiefnemer Lenny Popelierin een kattencafé verzeilde, was het duidelijk voor haar. Amsterdam moest ook een kattencafé krijgen en zij zou daarvoor zorgen. Popelierin startte een crowdfunding-campagne om het geld voor het kattencafé bij elkaar te sprokkelen, bedacht een naam en zocht een geschikte locatie. 

Na lang zwoegen en crowdfunden is het vandaag dan eindelijk zover: Kopjes heeft zijn deuren geopend, als eerste kattencafé van Amsterdam... en Nederland. En het is meteen een succes, want er zijn al zeshonderd reserveringen binnengekomen.

In het café aan de Marco Polostraat in Amsterdam West wonen acht katten. De dieren zijn geselecteerd door twee asielen in de hoofdstad. Je betaalt drie euro entree, maar dan kun je twee uur lang je hart met de diertjes ophalen, terwijl je geniet van een heerlijk kopje koffie. Een ding: je mag de katten en poezen niet optillen of voeren. Knuffelen, aaien en met ze spelen mag wel.

Poes - Midas Dekkers

Midas Dekkers heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de poes een speciale plaats bij hem inneemt. En het favoriete dier van de leukste bioloog van Nederland verdient extra aandacht: de krolse kater, de badpoes, de kroegtijger, de knijpkat, de slokop, de troetel, de jaguar en de huistiran zijn slechts enkele van de vele poezen waarmee de lezer kennismaakt.

Dagboek van een poes - Remco Campert


In Dagboek van een poes is Poef aan het woord, een oplettende poes die met het verteltalent en de opmerkingsgave van haar geestelijk schepper vertelt over haar dagelijks bestaan. Poef gunt ons een kijkje in het leven met Staartloze Tweebenigen, zijn huisgenoten Rok en Bril en ook de rode kater Harry, de Terreur van de Tuinen. Ze vult haar dagen met muizen vangen, vluchten voor het Dreigend Ding (de stofzuiger), af en toe een vaas omgooien of een praatje aanknopen met een andere kat.
Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.
FOTO: Kopjes


Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: 'Een koffie en een katje, alstublieft'

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken