Hebban vandaag

Lezen /

Een misdaadverhaal in podcast-vorm: 'Six stories'

door Hebban Crew 8 reacties
Matt Wesolowski is de auteur van de 'Six stories'-reeks, waarvan het gelijknamige boek de eerste in de reeks is. Tegelijkertijd verschijnt ook het audioboek en dat is niet toevallig; 'Six stories' leest namelijk als een podcast waarin in zes interviews over een misdaad verteld wordt. Welke is de waarheid? Het is aan de lezer en onderzoeksjournalist Scott King om daar achter te komen. Lees nu een sneak preview op Hebban!

De Britse Matt Wesolowski (1981) begon zijn schrijverscarrière met kortverhalen in het horrorgenre, die zijn gepubliceerd in verschillende Amerikaanse en Britse anthologieën. In 2015 deed hij mee aan de pitchwedstrijd op het Bloody Scotland Crime Writing Festival en won daarmee een uitgeefcontract. Zijn debuutthriller Six stories werd direct een bestseller, waarvan de filmrechten inmiddels verkocht zijn.

'Uniek en zo spannend dat je het niet kunt wegleggen, dus een must-read bij uitstek.' – Daily Mail

Na het succes van Six stories in 2016 schreef Wesolowski nog vier delen in de reeks, elk met een nieuw misdaadverhaal centraal en zes verschillende versies van de gebeurtenissen. In Nederland is het eerste deel vandaag verschenen, zowel in papieren versie als in bijbehorend audioboek dat door maar liefst zes stemmen is ingesproken. De vertaling van het boek was in handen van Ineke de Groot.

Six stories

Eén lichaam
Zes getuigenissen
Welke is waar?

1997. Scarclaw Fell. Het lichaam van tiener Tom Jeffries wordt gevonden. Als doodsoorzaak vermoedt men een noodlottig ongeval. Maar daarvan is niet iedereen overtuigd. Wat er daadwerkelijk gebeurd is in de bosrijke omgeving van Scarclaw ligt besloten in de herinneringen van een hechte vriendenclub en wat vage getuigenissen van mensen in de omgeving.

2017. De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, wiens podcastserie van complexe misdaadzaken de populariteit van Serial overstijgt, is een cultfiguur op internet. In een serie van zes interviews probeert King erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en de mythische geschiedenis van de Fell hebben geresulteerd in de dood van Tom Jeffries.

Serial: de inspiratie

Wesolowski vertelt in verschillende interviews dat hij het eerste boek als experiment geschreven heeft, omdat hij zich dankzij zijn verslaving aan de true crime podcast Serial begon af te vragen of hetzelfde format ook in een boek zou werken. In Serial wordt per seizoen één verhaal verteld door Sarah Koenig. De podcast zit inmiddels in het derde seizoen en heeft al flink wat prijzen in de wacht gesleept, waaronder een Peabody – de allereerste voor een podcast. Ben je benieuwd waar Wesolowki's inspiratie voor Six stories vandaan komt? Je vindt Serial hier en op Spotify.

'Ongelooflijk knap in elkaar gezet en boeiend van begin tot einde.'The Big Issue

Een welkom aan nieuwe lezers

In onderstaande video introduceert Wesolowki zijn debuutthriller aan het Nederlandstalige publiek op een wel heel bijzondere manier: in onze eigen taal!

Leesfragment

Zou jij maar wat graag Six stories van Matt Wesolowski willen lezen, en waarschijnlijk ook alle nog te volgen delen? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het eerste deel uit de 'Six stories'-reeks. Maar pas op; verslaving is een reëel risico.

Lees hier de eerste twintig pagina's

Hou Hebban goed in de gaten, want binnenkort verschijnt er een interview met Matt Wesolowski, inclusief winactie!Over de auteur

Hebban Crew

2369 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een misdaadverhaal in podcast-vorm: 'Six stories'

 

Gerelateerd

Over

Matt Wesolowski

Matt Wesolowski

Matt Wesolowski (1981) geeft bijles aan jongeren die extra zorg nodig hebben. Hi...


Gesponsorde boeken