Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Een Nederlandse Dan Brown?

door Debbie (Hebban Crew) 3 reacties
Nieuwe Dan Browns staan om de haverklap op. Zelden evenaren de zelfbenoemde hitschrijvers echter de status van thrillerauteur Brown of komen ze er überhaupt bij in de buurt. HarperCollins kondigde vandaag hun poging aan: Jeroen Windmeijer. Zijn thriller, waarvan het verhaal zich in Leiden afspeelt, zal in het najaar van 2016 verschijnen.

'Jeroen Windmeijer, de Nederlandse Dan Brown, tekent het contract voor zijn nieuwe thriller, die zich af zal spelen in Leiden. Verwacht: najaar 2016!' meldt uitgeverij HarperCollins op haar Facebookpagina. Windmeijer bracht eerder dit jaar bij Primavera Pers De bekentenissen van Petrus uit, een thriller die ook Leiden als lokatie heeft en Dan Brown-lezers zou moeten bekoren.

Lezer Nicole las De bekentenissen van Petrus al, waardeerde het met vier sterren en zegt erover: 'Windmeijer heeft met De bekentenissen van Petrus inderdaad een thriller afgeleverd die de liefhebbers van Dan Brown zal bekoren. In navolging van zijn Amerikaanse voorbeeld zijn sommige theorieën misschien een tikje vergezocht en is werkelijk niemand in het boek wie hij in eerste instantie zegt te zijn. Toch zal het boek voor mensen die Leiden een beetje kennen een feest der herkenning zijn; vrijwel alle belangrijke plekken uit de stad passeren namelijk de revue.'

Windmeijer is met zijn contract bij HarperCollins Holland een van de eerste Nederlandse auteurs bij de uitgever. Eerder tekende Ronald Nijboer al een contract voor het verhaal over zijn opa in Nederlands-Indië.

(Bron: Facebookpagina HarperCollins Holland)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Een Nederlandse Dan Brown?

 

Gerelateerd

Over

Jeroen Windmeijer

Jeroen Windmeijer

Mijn naam is Jeroen Windmeijer, auteur bij HarperCollins Holland. Ik ben de schr...

Gesponsorde boeken