Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Een nieuwe Gentse held: Victor Vansina

door Hebban Crew 1 reactie
Na commissaris Übertrut (in de boeken van Herman Brusselmans) en commissaris George Bracke (Stefaan Van Laere) krijgt Gent er een nieuwe misdaadbestrijder bij. Het is Victor Vansina, ontsproten aan het brein van radiojournalist Marc Peirs.

Het kwalijke geheugen is de titel van het eerste deel in een nieuwe misdaadreeks rond de als intelligent, empathisch en vaak raadselachtig bestempelde Gentse commissaris Victor Vansina. Hij krijgt hulp maar ook vaak tegenwerking van zijn bloedmooie vriendin Lydia Blauw, die als journaliste vaak andere belangen dient dan het onderzoek. Gelukkig kan de commissaris terugvallen op een geolied speurdersteam met in de gelederen een dandyeske homo, een nerveuze allochtoon en een complexloze gescheiden vrouw.

Het verhaal rond en over de nieuwe held Vansina is een bedenksel van de Vlaamse radiojournalist Marc Peirs (1966). Peirs groeide op in de Vlaamse Ardennen. Voor VRT Nieuws volgt hij Polen en Latijns-Amerika. Sinds begin dit jaar woont hij met zijn Poolse echtgenote en hun twee kinderen parttime in Polen. Maar voor zijn thrillerdebuut Het kwalijke geheugen keerde hij terug naar zijn roots in Kluisbergen en Oudenaarde.

Peirs verhaalt in het boek dat op 30 maart uitkomt over een hoertje dat in het anders zo vredige Kluisbergen op brute wijze wordt vermoord. Een warrig briefje met een uitdagende boodschap is het enige begin van een spoor voor de Gentse commissaris Vansina. Samen met zijn speurdersteam en zijn vriendin, radiojournaliste Lydia Blauw, strijkt hij neer in het winterse dorp.

Maar dan ontspoort de zaak helemaal. Een toppoliticus uit de streek wordt vermoord. Weer helpt een verwarde tekstflard de speurders op weg, maar is het de juiste weg? Het wordt steeds duidelijker dat niets is wat het lijkt in het rustige Kluisbergen. Oude wonden, taaie geheimen en nieuwe rivaliteiten teisteren de dorpsgemeenschap en maken het werk voor Vansina en zijn ploeg hondsmoeilijk. 

Het kwalijke geheugen verschijnt bij uitgeverij Manteau. De auteursfoto is gemaakt door Jurgen Rogiers.


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een nieuwe Gentse held: Victor Vansina

 

Gerelateerd

Over

Marc Peirs

Marc Peirs

Marc Peirs (1966) is journalist bij de VRT. Sinds 2000 heeft hij Polen tientalle...

Gesponsorde boeken