Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Een positieve kijk op de puberteit!

Stiekem deelt Hebban Junior deze week niet een, maar twee Boeken van de Week! Speciaal voor alle jongens en meisjes die de o zo lastige puberteit ingaan, zijn er nu 'Het ultieme jongensboek' en 'Het ultieme meisjesboek' die je adviseren in het omgaan met veranderende lichamen, vriendschappen en verwachtingen uit je omgeving (lees: je ouders?).


Voorlichting hoeft helemaal niet serieus, moeilijk of awkward te zijn. Dat bewijzen deze twee gidsen wel. De auteurs weten hun eerlijke en belangrijke adviezen en tips allebei op een grappige en ongedwongen manier te brengen, en maken daarmee een belangrijke stap voor diegenen die de lessen op school maar gênant of saai vinden.  

Maar naast grappig zijn de gidsen bovenal informatief. In een wereld waarin veel informatie makkelijk via het internet is op te zoeken, maar waarin de scheidslijn tussen fabel en feit niet altijd even helder is, zijn deze boeken geschikt om op terug te grijpen.  

En het belangrijkste: auteurs Hayley Long en James Dawson leggen beiden nadruk op het thema ‘jezelf zijn en blijven’. Want hoewel alles verandert in je tienerjaren – je lichaam, jouw gedachtegang en emoties – is het wel degelijk mogelijk om tegelijkertijd dicht bij jezelf blijven: schaam je niet voor wie je bent. Wees jezelf (zolang je daar niemand kwaad mee doet) en vergelijk jezelf niet met de ideaalbeelden die van mannen en vrouwen in de media worden geschetst.  

De talloze onderwerpen die aan bod komen worden vergezeld van humoristische illustraties van de hand van Gemma Correll en Spike Gerrell.  

Al met al bieden Het ultieme jongensboek en Het ultieme meisjesboek alles wat je als (aanstaande) puber wilt weten. Een positieve kijk op de puberteit!

Over Het ultieme jongensboek
O nee! Je gezicht staat vol puistjes en je krijgt haar op plekken waar je dat nooit had verwacht. Wat is het leven van een jongen lastig! Wat nu? Met Het ultieme jongensboek leer je alles wat je moet weten om een echte man te worden. Je leert hoe je lastige situaties oplost, hoe je een goede echtgenoot moet zijn, en hoe je over je emoties kunt praten zonder een watje te zijn. Dit boek is zo recht voor z'n raap dat je voortdurend in de lach schiet.  

Over Het ultieme meisjesboek
Het leven van meisjes lijkt makkelijk. Maar niets is minder waar. Hoe ga je om met je veranderende lichaam? Hoe ga je om met je vriendinnen? Moet je beantwoorden aan de verwachtingen van de maatschappij? Van roze houden? Op hoge hakken kunnen lopen? Lang haar hebben? Het ultieme meisjesboek leert je alles wat je moet weten als je een meisje bent. Dit boek is zo heerlijk to the point dat het grappig wordt.Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Een positieve kijk op de puberteit!

 

Gerelateerd

Over

Hayley Long

Hayley Long

Hayley Long schrijft zowel fictie als non-fictie. Haar boeken zijn in verschille...

James Dawson

James Dawson

James Dawson was gedurende acht jaar een leraar gespecialiseerd in persoonlijke,...

Gesponsorde boeken