Hebban vandaag

Lezen /

Schillers dubbelliefde – een rebelse dichter, twee vrouwen en zijn verdwenen resten

door Hebban Crew 1 reactie
Mariska Overman schrijft met 'Schillers dubbelliefde' de eerste Nederlandstalige historische roman voor Kobo Original die losjes gebaseerd is op ware feiten. Het boek is een romantisch kostuumdrama en spannende hedendaagse pageturner ineen. Lees nu een sneak preview en maak kans op het boek in de Hebban winactie.

Mariska Overman (1970) is een veelzijdig auteur die thrillers, non-fictie en (historische) romans schrijft. Ze debuteerde in 2017 en heeft inmiddels zeven boeken op haar naam staan. Ze verwierf bekendheid dankzij haar thrillerreeks rond ex-rechercheur Isabel Dieudonné. In 2019 verscheen haar eerste Kobo Original, Het geheim van Grace, een feelgoodmysterie gebaseerd op de historie en folklore van Ierland.

'Een spannende, romantische pageturner vol mysterie en geheimzinnigheid. Wat een heerlijke leeservaring.' – Mustreads or Not over Het geheim van Grace

Schillers dubbelliefde is Overmans eerste historische roman en haar tweede Kobo Original. De auteur baseerde het verhaal op ware gebeurtenissen, waarmee het de eer heeft de eerste Nederlandstalige Kobo Original van zijn soort te zijn. Met behulp van twee verhaallijnen verbindt Overman romantiek met een vleugje Dan Brown. Schillers dubbelliefde zal lezers van de 'Bridgerton'-serie van Julia Quinn en de 'De zeven zussen'-reeks van Lucinda Riley zeker aanspreken.

Schillers dubbelliefde

In de zomer van 1788 brengen de zusjes Lengefeld een heerlijke onbezorgde tijd door met Friedrich Schiller. Hij weet hun beider harten te stelen, maar hij kan er slechts een trouwen. Charlotte wordt zijn bruid. Maar vergeet hij daarmee ook Caroline? Als in 1805 zijn dood nadert zal Charlotte een onomkeerbare keuze maken.

Journaliste Johnny mag in 2008 een persconferentie in Weimar bezoeken. Een ideale ontsnapping aan thuis, waar haar liefdesrelatie niet lekker loopt. De schedel van de 18de eeuwse dichter Schiller die naast Goethe in de hertogelijke tombe in Weimar zou moeten liggen, blijkt namelijk niet de zijne te zijn. Dan raakt ze verstrikt in een wonderlijke zoektocht naar de verdwenen schedel en ontdekt ze dat het verleden nog altijd van invloed is op het heden.

Leesfragment

Spreekt de dubbele verhaallijn je aan, de romantiek, het mysterie en de spanning? In Schillers dubbelliefde wordt het raadsel rond de resten van de Duitse dichter opgehelderd. Lees hieronder alvast een sneak preview en schrijf je onderaan het artikel in voor de Hebban winactie.

Lees hier de sneak preview

'Achteraf weet ik dat daar de kiem werd gelegd voor mijn latere keuzes in de weken die zouden volgen: wat een waanzinnig verhaal was het.' – Uit: Schillers dubbelliefde

Friedrich Schiller

Johan Christoph Friedrich (von) Schiller (1957-1805) was een Duitse toneelschrijver, dichter en filosoof. Hij studeerde medicijnen aan een militaire academie, waar hij Rousseau en Goethe las en zijn eerste toneelstuk schreef. Die Räuber maakte van de jonge Schiller een sensatie, en later werd hij dankzij het stuk zelfs erelid van de Franse republiek.

In 1780 kreeg hij werk als regimentsdokter, maar verliet zijn post zonder toestemming om de eerste opvoering van Die Räuber bij te wonen in Mannheim. Hij werd gearresteerd, veroordeeld tot twee weken cel en zijn mentor Karl Eugen verbood hem nieuwe werken te publiceren. Daarop ontvluchtte Schiller Stuttgart en kwam uiteindelijk in 1787 in Weimar terecht.

Daar raakte hij bevriend met Goethe. Ze discussieerden over esthetiek en Schiller moedigde de al beroemde Goethe aan verschillende van zijn schetsen verder uit te werken. De relatie leidde tot de 'Weimar Klassik', een literaire en culturele beweging die ideeën combineerde uit de Romantiek, het Classicisme en de Verlichting. Schiller overleed op 45-jarige leeftijd aan tuberculose.

Winactie

Wil je kans maken op Schillers dubbelliefde en jezelf niet alleen onderdompelen in het romantische verhaal over de twee vrouwen die de dichter liefhad, maar ook het raadsel rond zijn stoffelijke resten ophelderen? In samenwerking met Kobo mag Hebban vijf ebooks weggeven. Kijk snel hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2343 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Schillers dubbelliefde – een rebelse dichter, twee vrouwen en zijn verdwenen resten

 

Gerelateerd

Over

Mariska Overman

Mariska Overman

Mariska Overman is schrijfster van thrillers, non-fictie en (historische) romans...