Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

'Een regenboog in de nacht' grijpt de aandacht

door Jacky van Dijk 1 reactie
De Feelgood Leesclub verdiepte zich de afgelopen weken in het prachtige debuut van Claire King over het verlies van de onschuld, over verdriet en mededogen en de gevaren van een al te rijke fantasie. Benieuwd naar het eindoordeel over Een regenboog in de nacht? Lees hieronder een samenvatting van deze editie.


OVER EEN REGENBOOG IN DE NACHT
Tijdens de lange, warme zomer, waarin haar Mamante verdrietig is om voor haar te zorgen, speelt de vijfjarige Pea elke dag in de weilanden achter hun huis in een slaperig dorpje in Zuid-Frankrijk. Wanneer ze Claude ontmoet, een man die net zoveel van zwerven door de velden lijkt te houden als zij en altijd tijd heeft om te spelen, denkt Pea dat ze een nieuwe vriend of misschien zelfs een nieuwe Papa heeft gevonden. Maar waarom vertrouwen de dorpelingen Claude niet en welk geheim herbergt hij in zijn vreemde, lege huis? 

LEESCLUB
In drie discussierondes bespraken de leesclub-deelnemers wat zij van het boek vonden.  

Kleurrijke cover
De kleurrijke cover van Een regenboog in de nacht wekt nieuwsgierigheid bij de lezers op. Zo vertelt Patricia: “De cover spreekt me zeker aan. Een mooie cover met veel kleur en een mooie illustratie. Dit is een boek waar ik in de winkel stil bij zal staan om hem op te pakken en de achterkant te lezen.”  

Richelle is het daar volmondig mee eens: “Het boek oogt aantrekkelijk genoeg om in de winkel op te pakken. De kleuren, de regenboog en het meisje op de schommel nodigen uit om in ieder geval verder op onderzoek uit te gaan en te ontdekken waar het boek nu precies over gaat.”
 
Melancholische synopsis
Saskia heeft bovendien hoge verwachtingen van het boek: “De synopsis maakt dat ik dit boek moét lezen. En wel omdat het vanuit het standpunt van een vijfjarig kind wordt verteld. Voor zo'n jong meisje lijkt het me lastig om met de depressies van haar moeder om te moeten gaan. Alleen dat al maakt het lezen voor mij de moeite waard.”  

Ook Evy is benieuwd wat haar te wachten staat: ‘Ik krijg een beetje een melancholisch gevoel bij het geheel. Ik ben benieuwd of dat gevoel doortrekt tijdens het lezen...”  

Pakkend verhaal
De meeste lezers reageren halverwege het boek dat ze letterlijk door de pagina’s vliegen. “De eerste 100 pagina's gelezen. Een zwaar onderwerp, tot nu toe overgoten met kinderlogica waardoor het toch prettig wegleest. Ik ben zo benieuwd naar de rest van het boek. Ik heb Pea en Margot in mijn hart gesloten”, zo vertelt Belinda. 

Ook Marian is geïntrigeerd: “Het verhaal houdt me erg bezig, ik kan niet stoppen met lezen. Eerst dacht ik: dit boek geeft mij een behoorlijk beklemmend gevoel. Ik maakte me zo'n zorgen over die kinderen en had medelijden met ze. Maar gaandeweg genoot ik zo van die kinderlijke fantasiewereld en de manier waarop ze dingen proberen te begrijpen. Het voldoet aan meer dan mijn verwachtingen.”  

BEOORDELING
Het merendeel van de lezers is razend enthousiast over Een regenboog in de nacht. Het jonge meisje raakt de lezers direct in het hart en grijpt de aandacht om deze niet meer los te laten tot einde. Een enkele lezer had wat moeite om op gang te komen in het boek, maar al met al verdient Een regenboog in de nacht gemiddeld een dikke 7,8. Een boek met een vernieuwende schrijfstijl en een warm hart.  

Irene beoordeelt het boek met een 8: “Het is een echt feelgood boek met een traan.”
Ook Sanne geeft het boek een 8: “Een bijzonder boek vanuit het oogpunt van een kind: nieuw, verfrissend, een boek waarbij je vanaf het begin meeleeft.”
Richelle geeft het boek een 9: “Over het algemeen kwam het traag op gang, maar door de uitstekende schrijfstijl blijf je het boek keer op keer pakken en heb je het in een paar dagen zomaar uit.”  

Lees ook de recensies van de leesclub-deelnemers op de boekpagina van Een regenboog in de nacht.Over de auteur

Jacky van Dijk

241 volgers
495 boeken
34 favoriet


Reacties op: 'Een regenboog in de nacht' grijpt de aandacht

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken