Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Advertorial /

Een schitterend vormgegeven novelle van Lydia Rood met een autobiografisch tintje

door Hebban Crew 11 reacties
Een meisje 'met oude botten' groeit op in de Veluwse bossen. Het volwassen bestaan dringt zich aan haar op, maar maakt zich nooit geheel van haar meester. Lydia Rood schreef met de novelle 'Hartfalen' een weemoedige en bijna mythische vertelling. Op Hebban lees je nu een sneak preview van het verhaal.

Lydia Rood (1957) is een van de bekendste Nederlandse auteurs. Van haar hand verschenen niet alleen jeugdboeken, maar ook thrillers, (historische) romans, theaterproducties en non-fictie. Rood studeerde Spaans en werkte als journalist voor ze begon met het schrijven van fictie. Haar eerste boek verscheen in 1982, en inmiddels zijn er meer dan honderd titels van haar hand verschenen. Rood is meerdere malen genomineerd voor prijzen in verschillende genres.

'Aangrijpende vertelling in oogstrelend, klassiek boek.' – Eerste reacties op Hartfalen

Rood groeide op in Velp aan de Veluwezoom en bracht haar zomers door in een houten huis in de Puttense bossen. Haar liefde voor de Veluwse natuur spat van de bladzijden van Hartfalen af, haar nieuwste novelle met een autobiografisch tintje. De schrijfstijl van de auteur kenmerkt zich door eenvoud, fraaie beeldspraken en een originele woordkeus. Grote thema's benadert ze met relativering en humor, waardoor haar verhalen – hoe confronterend ook – altijd een zekere lichtheid behouden. En bij zo'n bijzondere novelle hoort een oogstrelende uitgave.

Hartfalen

Hartfalen is een novelle die begint als een mythische vertelling over een meisje ‘met oude botten’ dat opgroeit in de Veluwse bossen. Ze is een oermens dat in een droomwereld leeft van hout, vuur en natuur. Maar algauw komt zij buiten en binnen haar eigen vertrouwde omgeving in aanvaring met het echte leven dat de oermens in haar lijkt over te nemen. Alles blijkt heel anders dan 'het meisje' altijd heeft gedacht. Het volwassen bestaan dringt zich aan haar op maar maakt zich nooit geheel van haar meester. Teleurgesteld in het leven en de liefde keert zij uiteindelijk terug naar haar eigen onvervreemdbare wortels. Zij raakt opnieuw in de ban van bos, hout en vuur. De oerkrachten leiden haar ten slotte naar een eigen realiteit waarin alleen zij beslist.

Leesfragment

Ben je benieuwd naar het verhaal, wil je je onderdompelen in het proza van Lydia Rood of zou je de literatuur van deze auteur graag eens ontdekken? Hieronder lees je alvast enkele bladzijden uit Hartfalen. Laat ook de vormgeving van de novelle je hieronder overtuigen.

Lees hier een sneak preview

'Schitterende uitgave; zo exclusief zie je dit tegenwoordig niet meer. Je blijft bladeren en ziet steeds iets nieuws.' – Eerste reacties op Hartfalen

Liefdevol vormgegeven

Hartfalen is in de literaire reeks Literare van GelderBoek Uitgevers verschenen als bibliofiele uitgave. Het boek heeft een binnenwerk in tweekleurendruk, een suède rug met goudopdruk, een titelpagina met reliëfstempel/preeg, leeslint, schutblad met afbeelding van de auteur en is gedrukt op zwaar 120 grams papier.

Voor het binnenwerk zijn speciale illustraties vervaardigd. Zo maakte kunstenares Sophie Crossart geïllumineerde kapitalen en margetekeningen die de ontwikkeling van de hoofdpersoon weerspiegelen. Haar tekeningen completeren fraai het concept en de beeldtaal van Studio GelderBoek. Het resultaat is een prachtige versmelting van de traditie van middeleeuwse boekverluchting met een door Art Deco geïnspireerde beeldtaal. Het speelse samenspel met de stijl en symboliek van de vertelling van Rood zelf hebben geleid tot dit uitzonderlijke boek.

Klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave.

'Heel knap gevlochten verhaal dat boeit van begin tot eind.' – Eerste reacties op Hartfalen

Winactie

Klinkt Hartfalen als een niet-te-missen novelle voor jouw boekenplank? Hebban mag in samenwerking met uitgeverij Gelderboek vijf exemplaren weggeven. In ruil voor het winnen van Hartfalen schrijf je een lezersrecensie van het boek op Hebban!

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2552 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een schitterend vormgegeven novelle van Lydia Rood met een autobiografisch tintje

 

Gerelateerd

Over

Lydia Rood

Lydia Rood

Lydia Rood (1957) is één van Nederlands bekendste schrijfsters. Van haar hand ve...