Hebban vandaag

Nieuws /

Een waardevol sprookje

Schrijfster Sanne de Bakker en kunstenaar Daniël Dadara maakten een kijkboek voor jong en oud rond het thema geld. 'Een biljet van oneindig' zal in augustus verschijnen.

Sanne de Bakker schreef De kleine Mozart op wereldreis en zette zichzelf daarmee definitief op de kaart. Ze schrijft voor alle leeftijdscategorieën en heeft inmiddels ruim dertig boeken op haar naam staan, waarvan enkele ook in andere landen zijn uitgebracht.

Daniël Dadara is een veelzijdige kunstenaar, die bekend werd met het ontwerpen van onder andere platenhoezen. In 1999 zette hij een 9 meter hoog standbeeld op het Museumplein in Amsterdam: Greyman, Statue of No Liberty. Tegenwoordig is hij over de hele wereld actief in verschillende projecten.
Vanaf 2010 is hij directeur van de Exchangehibition Bank, een rondreizend wisselkantoor, waar je geld kunt wisselen in biljetten als Nul, Miljoen, Oneindig. Het meest recente project is de Transformoney Tree, die door bezoekers volgeplakt kan worden met geld. Ze zijn daardoor niets meer waard op financieel gebied, maar krijgen belang op andere gebieden.

De Bakker en Dadara maakten samen Een biljet van oneindig, een absurdistisch en humoristisch avontuur over de vraag wat de waarde van geld is.

In het boek, dat prachtige illustraties bevat waar je naar blijft kijken, ontmoeten we meneer Ping en meneer Utopie. Meneer Ping braakt zijn maaltijd uit, waarna geldbomen gaan groeien op die plek. Meneer Utopie zit in zijn huisje dromen te verzamelen en ontdekt de geldbomen waarmee hij ze kan verwezenlijken. Zijn grootste droom kan door de grootste geldboom gerealiseerd worden. Meneer Ping en meneer Utopie komen bij elkaar en dat lijkt niet goed af te lopen.

Een biljet van oneindig komt op 17 augustus uit als jeugdboek, maar het is in feite voor elke leeftijd geschikt en boeiend.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Een waardevol sprookje

Gesponsorde boeken