Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Een weeffout in onze sterren' wint Storytel Luisterboek Award

Vanavond is in de uitzending van het radioprogramma Kunststof bekendgemaakt dat 'Een weeffout in onze sterren', van auteur John Green, voorgelezen door Beatrice van der Poel de Storytel Luisterboek Award heeft gewonnen.

Het winnende boek is geen onbekende titel in het literaire landschap. Zo stond Een weeffout in onze sterren in de Hebban Most Wanted 2014: een top 25 van meest gewilde boeken op Hebban en in de lijst van meest gelezen boeken van 2014. Het boek beschrijft de grote thema’s in de wereldliteratuur: liefde, dood, vriendschap en liefde voor de literatuur zelf en werd bekroond met vele literatuurprijzen in binnen- en buitenland. Beatrice van der Poel zingt en schrijft haar eigen liedjes.

De jury zegt over Een weeffout in onze sterren: ‘Prachtig voorgelezen, met een hele mooie kleine afstand tot het boek. Ze leest de keiharde passages over kanker en doodgaan net zo onbewogen voor als hoofdpersoon Hazel ze schijnbaar ondergaat. Elk woord komt aan, soms als een mokerslag, soms als een aai over je wang.’

Hebbanlezers tooien het boek met 5*-recensies:
Alex Hoogendoorn: "Het boek staat vol symboliek en metaforen waarbij het moeilijk is niet te gaan snotteren."
Coenraad de Kat: "Ondanks al het verdriet en leed in dit boek krijg je totaal niet de indruk dat ze zielig zijn en wegkwijnen integendeel. Tijdens het lezen sta je regelmatig stil bij het leven en met de vraag hoe kan je ondanks al deze ellende toch nog zoveel kleur aan je leven geven."
Patricia Bonilla: "Een mooie, rustige opbouw, een prettige schrijfstijl met prachtige quotes, geweldige en ijzersterke hoofdpersonages en gebeurtenissen waarom ik moest lachen of zelfs een traantje weg moest pinken."

Shortlist
De overige genomineerde luisterboeken waren Van het westelijk front geen nieuws geschreven door Erich Maria Remarque en gelezen door Jan Meng, het door Adriaan van Dis geschreven en gelezen Ik kom terug, Schaduwkind Suite, geschreven en gelezen door P.F. Thomése en Het leven van Pi geschreven door Yann Martel en gelezen door Kees Hulst. Alle luisterboekedities zijn uitgegeven door Uitgeverij Rubinstein. Eerdere winnaars van de Storytel Luisterboek Award waren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim in 2014 met Echt gebeurd.

Luistergeschenk
De uitreiking van deze award geeft het startsein voor de Week van het Luisterboek, die tot en met zondag 24 mei zal duren. In deze week kan men het luistergeschenk Zo, Louis gratis ophalen bij boekwinkels en bibliotheken, of als download of stream binnenhalen. Zo, Louis is geschreven en voorgelezen door Hugo Borst.

Storytel
De Luisterboek Award wordt dit jaar voor de tweede keer gesponsord door Storytel: ‘s werelds eerste streaming dienst voor luisterboeken en is vanaf dit jaar geen publieksprijs meer maar een juryprijs. De jury bestond uit Vivienne van den Assem, Vivianne Bendermacher, juryvoorzitter Vincent Bijlo, Job Cohen en Milouska Meulens.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

940 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 'Een weeffout in onze sterren' wint Storytel Luisterboek Award

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken