Hebban vandaag

Leesclubs /

Een zomerse sneak & leesclub met 'Het winkeltje in Cockleberry Bay'

door Hebban Crew 4 reacties
Met Nicola May beleef je 100% Britse feelgood, vol kleurrijke personages en twists. 'Het winkeltje in Cockleberry Bay' is het eerste deel in een reeks romantische komedies die zich afspelen op het Engelse platteland. Lees jij mee met onze Hebban leesclub? We delen 15 exemplaren uit en geven je alvast een sneak preview te lezen.

De Britse Nicola May heeft een echt succesverhaal – net als bij een romantische komedie moet alles eerst helemaal mis lopen voor het goed kan gaan. Haar baan als event manager werd wegbezuinigd en dwong haar om allerlei uitzendbaantjes aan te nemen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Ze haalde er wél inspiratie uit; het werd de plot van haar eerste roman. Working It Out is een romcom over een jonge vrouw die twaalf baantjes in twaalf maanden heeft. 

Dat dit debuut nooit vertaald is naar het Nederlands is zeker niet vreemd, want May's problemen waren nog niet voorbij. Ze kon geen uitgever vinden die het boek wilde uitgeven, dus deed ze het zelf. Ze kreeg voor elkaar wat maar weinig self-publishing auteurs lukt: de grote boekhandelsketen Waterstones kocht exemplaren van haar boek in. Intussen hebben nog acht zelfuitgegeven boeken hun weg naar de lezers gevonden via Kindle. 

Het winkeltje in Cockleberry Bay

Haar negende boek zorgde uiteindelijk voor een flinke doorbraak, zodat Nederland ook overstag ging. Het winkeltje in Cockleberry Bay werd het bestverkopende Kindle boek in de UK voor januari 2019. Uitgeverij Zomer & Keuning greep haar kans en kocht de rechten van de intussen drie delen tellende reeks. Deze maand verscheen het eerste deel, en de volgende twee delen zullen in mei en juli verschijnen. Dat is maandenlang zonnig leesplezier!

Het verhaal

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin allemaal niet mee. Als ze een vervallen winkeltje erft in een rustig dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat de winkel niet verkocht mag worden. Ze mag hem alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen... of tegenwerken. 

Leesfragment

 Ben jij er ook helemaal klaar voor om verliefd te worden op Cockleberry Bay? Lees alvast de eerste twee hoofdstukken, en schrijf je daarna meteen in voor de leesclub. We delen 15 boeken uit!

Lees hier een sneak preview!

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de Leesclubnieuwsbrief  Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een zomerse sneak & leesclub met 'Het winkeltje in Cockleberry Bay'

 

Gerelateerd

Over

Nicola May

Nicola May

Nicola May is een self-made schrijver, die haar eerste boeken uitbracht in eigen...

Hebban Spots

Het winkeltje in Cockleberry Bay

22 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Het winkeltje in Cockleberry Bay' van Nicola May (Zomer & Keuning). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...