Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Een Zweedse thriller mét humor

door Hebban Crew
'In gesprek met mijn moordenaar' is de intrigerende titel van een muziektheatervoorstelling over de moord op de Zweedse premier Olof Palme. Gebracht door het gezelschap De Andersons en bedacht door Arjen Lubach, Een productie mét humor, zo wordt beloofd. En dat is ongekend voor een Zweedse thriller.

Maar liefst 130 mensen hebben de afgelopen jaren bekend de moord op de Zweedse premier Olof Palme te hebben gepleegd. Op 28 februari 1986 werd hij na een bioscoopbezoek in Stockholm op straat in de rug geschoten. Hij overleed kort daarna.

De spraakmakende moord is ondanks de gigantische impact op Zweden en de rest van de wereld nog altijd niet opgelost. ''Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson, de moord op Palme is pas een opzienbarende thriller'', vindt het theatergezelschap De Andersons. In de voorstelling 'In gesprek met mijn moordenaar' verhoort Palme een aantal verdachten van zijn eigen moord, onder wie politieke tegenstanders, Zuid-Afrikaanse spionnen, een alcoholist en zijn eigen echtgenote. De scènes worden afgewisseld met volgens De Andersons 'gloeiende, opzwepende en poëtische liederen'. 

De Andersons en schrijver Arjen Lubach hebben een gezamenlijke voorliefde voor Zweden. Lubach, die met zijn thriller IV genomineerd werd voor De Gouden Strop 2013, schreef het scenario voor de voorstelling. Volgens de makers is het stuk even intrigerend, poëtisch en humoristisch als Palme zelf was. De show is dit theaterseizoen te zien in meer dan zestig theaters in Nederland. De première is op 22 november in Leiden. Voor meer informatie: www.deandersons.nl 

Arjen Lubach over de voorstelling:

Over de auteur

Hebban Crew

2137 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een Zweedse thriller mét humor

 

Gerelateerd

Over

Arjen Lubach

Arjen Lubach

Arjen Lubach (Lutjegast, 1979) is een Nederlandse auteur, televisiepresenta...

Gesponsorde boeken