Hebban vandaag

Algemeen /

Eerste Hebban Non-Fictie Leesclub van start

door Debbie (Hebban Crew) 3 reacties
Na een leesclub voor thrillers, debuten, feelgoodromans, young adult en sf & fantasy is er nu ook een leesclub die zich zal gaan richten op non-fictie titels. De inschrijving voor het eerste boek is geopend: we lezen Wakker!, het verhaal van Apachepiloot Peter Gordijn.

Het bespreken van een non-fictie titel is wat minder voor de hand liggend dan een roman. Toch is een leesclub voor non-fictie titels minstens zo interessant. Omdat er elk jaar honderden intrigerende titels verschijnen in de diverse non-fictie genres is er nu de Hebban Non-Fictie Leesclub. Het eerste boek dat we gaan lezen is een spannend verhaal van een beroepsmilitair die door een blessure noodgedwongen thuis komt te zitten en met zichzelf geconfronteerd wordt: Wakker! van Apachepiloot Peter Gordijn. Schrijf je in of lees meer over de Hebban Non-Fictie Leesclub.

Hebban Non-Fictie Leesclub Page
Net zoals bij de andere Leesclubs is er een Page die je kunt volgen. Je schrijft je per titel in, dus je hoeft niet bang te zijn titels voorgeschoteld te krijgen die je eigenlijk liever niet wilt lezen. Sterker nog, we willen een geloofwaardige motivatie van je horen voordat je een van de gratis leesexemplaren van de uitgeverij cadeau krijgt. Met geïnteresseerde en gemotiveerde lezers ontstaat er een actieve en boeiende bespreking van alle aspecten van het leesclubboek. Win je het boek niet, dan kun je met een zelf aangeschaft exemplaar alsnog meedoen met de discussie.

De discussie
Na een inschrijfronde wordt de lijst deelnemers bekend gemaakt. Zij ontvangen het boek en kunnen aan de slag. Nu opent ook de eerste van drie discussieronden: Voor het lezen. We bespreken cover, flaptekst, auteur, oudere titels van de auteur, verwachtingen en andere opvallende elementen. Een paar dagen later, als de uitgeverij tijd heeft gehad de boeken te verzenden, starten we de tweede discussieronde die een week zal duren: Tijdens het lezen. Bij deze ronde heb je de gelegenheid om opvallende dingen alvast te melden, om in de laatste discussieronde, Na het lezen, te bespreken. Iedereen heeft dan zo ongeveer het boek wel uit en kan inhoudelijk discussiëren over de inhoud. Pas op met het lezen van de reacties in deze ronde als je nog niet klaar bent met lezen, als je onbevooroordeeld door wilt lezen. Je komt nu toch stevige kritieken en jubelende woorden tegen, die je zouden kunnen beïnvloeden. In enkele gevallen hoort een vragenronde met de auteur bij de mogelijkheden. 

Lezersrecensie
Tijdens deze laatste discussieronde kun je ook een lezersrecensie plaatsen op Hebban, op de boekpagina van het leesclubboek. We stellen activiteit in elke discussieronde en een fatsoenlijke recensie verplicht en 'straffen' met uitsluiting van een volgende leesclub, omdat het in ieders belang is een fijne, inhoudelijke discussie te volgen en daarin te reageren. Van 15 keer 'was wel leuk' wordt niemand erg enthousiast. Een leuke, creatieve en eerlijke lezersrecensie wordt door de uitgeverij gewaardeerd en zo nu en dan kom je dan ineens je eigen uitspraak tegen in de socials of in de brochure van de uitgeverij. Eeuwige roem valt je ten deel.

Wat gaan we lezen?
Wat gaan we lezen, inderdaad. We hebben een eerste waargebeurd verhaal met inspirerende levenslessen. What's next? Een geschiedenistitel? Psychologie, een kunstenaarsbiografie, iets over sport of gaan we gek doen en kiezen we een kleurboek voor volwassenen (recensie inclusief ingescande kleurplaat natuurlijk)? We horen het graag van de lezers en dat zijn jullie. Noem een klassieker of huidige hit als voorbeeld, een (sub)genre of een nog te verschijnen titel die je al hebt gespot. Wie weet regelen we daar dan wel een leesclub voor.
Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

426 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Eerste Hebban Non-Fictie Leesclub van start

 

Gerelateerd

Hebban Spots

Hebban Non-Fictie Leesclub

191 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...