Hebban vandaag

Nieuws /

Eerste Hebban Proza Pitch met Inge Ipenburg, Sander Meij, Anne van Veen en Marlen Beek-Visser

Woensdag a.s. vindt in het Betty Asfalt Complex de tweede aflevering van Barts Boekenclub plaats. Inge Ipenburg, Anne van Veen, Sander Meij en Marlen Beek-Visser bijten het spits af in de eerste editie van de Hebban Proza Pitch. Hoofdgasten zijn Jamal Ouariachi, Bas Blokker, Gijsbert van Es en Hendrik Spiering.

Barts Boekenclub is een tweemaandelijks literair programma in het Betty Asfalt Complex gepresenteerd door Bart Gielen (foto links). Het theater ademt een informele 'huiskamersfeer' uit. Dat geldt zowel voor theaterzaal als voor de nazit in het beroemde theatercafé. Het is de plek waar lezers in contact komen met auteurs en getuige zijn van mooie, interessante en stof-tot-nadenken gevende verhalen. Barts Boekenclub is een initiatief van Bart Gielen, Paul Haenen en Dammie van Geest. 

 

Seizoen 2 - Aflevering 2

Jamal Ouariachi

NRC Handelsblad noemt de nieuwste roman van Jamal Ouariachi ‘Een Max Havelaar van ons tijdgewricht.’ Studente Aurélie Lindeboom krijgt de schrik van haar leven als haar geliefde volkomen onverwacht gearresteerd wordt. Hij, de bekende ontwikkelingswerker Alexander Laszlo, zou een van zijn Ethiopische adoptiekinderen hebben misbruikt. Heeft Aurélie werkelijk meer dan een jaar het bed gedeeld met een man die, zonder dat zij het wist, pedofiele voorkeuren had? Bijna tien jaar later is ze moeder van een jonge dochter en werkzaam als journaliste. Dan benadert Laszlo haar opnieuw, met een voorstel dat ingrijpende gevolgen zal hebben. ‘Wie van literatuur verlangt dat ze onverschrokken is, hoeft niet langer te zoeken’, aldus Cutting Edge. 

Bas Blokker, Gijsbert van Es en Hendrik Spiering

Willem van Oranje nog net, en Abraham Kuyper misschien. Maar Wilhelmina bij Goejanverwellesluis? Graaf Floris de Vette, de eerste die zijn gebied Holland noemt? Hoe, wanneer, wie weet het nog? De kennis van de Nederlandse geschiedenis is er de afgelopen decennia niet sterker op geworden. Met een nieuwe koning, Robert M., de PVV, een snelle trein naar Parijs die niet ging rijden en polderjihadstrijders die naar Aleppo vertrokken – de afgelopen tien jaar waren bepaald geen stilstaand water in Nederland. Alle reden voor een nieuwe editie van ‘de geschiedenis in jaartallen’ van historici en journalisten Bas Blokker, Gijsbert van Es en Hendrik Spiering. Van alle tijden is een beeldend geschreven naslagwerk, voorzien van illustraties. Van de Mosasaurus tot de Haagse Schilderswijk. Na afloop van het gesprek het beroemde Ken-uw-vaderlandse-jaartallen-quiz. En…. er zijn prijzen te verdienen. 

Hebban Proza Pitch #1

Maar liefst vier auteurs zullen hun nieuwste boeken presenteren aan het publiek. Ze krijgen hiervoor elk twee minuten tijd, de zogenaamde 'elevator pitch'. Van actrice en schrijfster Inge Ipenburg verscheen onlangs de thriller Een schitterend ongeluk, haar tweede boek. Het eerste exemplaar werd onlangs uitgereikt aan voormalig danser, ex-soapie en presentator Jan Kooijman. Redacteur, schrijver en dichter Sander Meij komt vertellen over zijn eerste dichtbundel Nieuw eiland. Anne van Veen zal in twee minuten vertellen waarom je haar - nu al spraakmakende - debuutroman Wie ik aan het zijn was moet lezen en Marlen Beek-Visser is aanwezig om te vertellen over haar thrillerdebuut Stem!, waarin een talentenjacht niet zo onschuildig is als het lijkt.

Alle schrijvers zijn tijdens de pauze en na afloop aanwezig voor het signeren van hun boeken. De Proza Pitches zullen binnenkort ook op de speciale Hebban Page worden geplaatst. 

Meer informatie over Barts Boekenclub en het kopen van kaarten vind je op de site van het Betty Asfalt Complex.Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Eerste Hebban Proza Pitch met Inge Ipenburg, Sander Meij, Anne van Veen en Marlen Beek-Visser

 

Gerelateerd

Over

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg (1957) is een Nederlandse schrijfster, evenwel vooral bekend als a...

Sander  Meij

Sander Meij

Sander Meij (Nijmegen, 1980) is dichter, tekstschrijver en redacteur. Hij rondde...

Anne van Veen

Anne van Veen

Anne van Veen (1983) studeerde in 2006, als actrice/kleinkunstenaar af aan de Am...

Marlen Visser

Marlen Visser

Naast het geven van schrijfcursussen schrijf ik thrillers en spannende verhalen....

Hebban Spots

Hebban Proza Pitch

57 volgers

In Hebban Proza Pitch kunnen debuterende schrijvers in filmpjes van 2 minuten (de 'elevator pitch') hun boek onder de aandacht brengen van lezers en de redactie van Hebban. De Hebban Proza Pitch is...

Gesponsorde boeken