Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Eilandfestival: Op het goede leven!

Na Manuscripta nog niet verzadigd op het gebied van nieuwe literatuur? Aanstaande zondag vindt op ’t Eilandje in Antwerpen het Eilandfestival plaats. Een stadsfestival waarbij de nadruk ligt op literatuur, muziek en het goede leven. Zowel gevestigde auteurs als debutanten geven acte de présence. Hebban bestudeerde het rijk gevulde programma en geeft je een aantal tips.

1.     Debutanten

13.00 - 13.45

De veelbelovende schrijvers Merijn de Boer, Ineke Riem, Jaap Robben en Niña Weijers zullen door Roderik Six worden geïnterviewd over hun debuutromans. Erik Jan Harmens zal vertellen over de postuum te verschijnen roman Ademgebed van dichter en muzikant Martijn Teerlinck.  

2.     Thé Lau: Juliette, een liefde in snapshots  

14.00 - 14.45  

Wie na de afscheidsconcerten van Thé Lau en zijn band The Scene verwachtte niets meer te zullen horen van de muzikant en schrijver, had het mis. Onlangs verscheen van zijn hand bij Uitgeverij Leboswki de roman Juliette, een liefde in snapshots. Een bitterzoete coming of age-roman over het verlangen naar iets groters. Thé Lau zal over dit boek worden geïnterviewd door Jan Leyers.

3.     Dimitri Verhulst: Kaddisj voor een kut

15.00 – 15.45

Van de schrijver die doorbrak met De helaasheid der dingen verscheen een nieuwe roman: Kaddisj voor een kut. In dit boek neemt Verhulst geen blad voor zijn mond. Piet Piryns voelt de auteur aan de tand over deze nu al spraakmakende roman.  

4.     Het universum van Ronald Giphart

17.00 – 17.30  

Volgens critici behoorde Giphart tot de ‘Generatie Nix’, een generatie schrijvers zonder idealen, met weinig diepgang, en waarvan de boeken veelal gevuld waren met seks. Inmiddels bewijst Gipharts oeuvre het tegendeel. In ‘Het universum van Ronald Giphart' vertelt hij over zijn leven en werk.

5. Americana

17:30 tot 18:15

Christophe Vekeman interviewt Joost Zwagerman over zijn magnum opus Americana, waarvoor de auteur een keuze maakte uit zijn honderden artikelen en essays over de Amerikaanse cultuur. Een totaaloverzicht van Zwagermans schrijverscarriére in combinatie met de cultuurgeschiedenis van Amerika van het begin van de twintigste eeuw tot nu. 

Maar er is meer, véél meer: bekijk het volledige programma op www.eilandfestival.be.

Wat, waar, hoe?

Eilandfestival, zondag 14 september
'T Eilandje, Antwerpen
Tickets: €10 (voorverkoop) en €15 aan de kassa (Hanzestedenplaats 19, 2000 Antwerpen).

Let op! Laat je auto vooral thuis staan en reis met het openbaar vervoer, zondag is het namelijk Autovrije Zondag in Antwerpen! Via deze link vind je meer informatie en het plan met de autovrije zone.  Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Eilandfestival: Op het goede leven!

 

Gerelateerd