Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Elena Ferrante brengt pop tot leven

Elena Ferrante, de mysterieuze Italiaanse schrijfster, beweegt zich ook op de markt van jeugdboeken. Ze brengt een beangstigend verhaal op de markt dat wordt verteld door een pop.

Komend najaar verschijnt er een Engelse vertaling op de markt van La spiaggia di notte, dat in 2007 in Italië verscheen. De lezer krijgt het verhaal voorgeschoteld in de woorden van Celina, een pop die voor het eerst voorkwam in Ferrantes roman (voor volwassenen) De verborgen dochter. In dat boek wordt de pop gestolen door hoofdpersoon Leda.

In deze vertelling wordt Celina achtergelaten door de vijfjarige Mati, die het leuker vindt om met een kat te spelen die haar vader heeft meegebracht. 'Vijf minuten geleden nog speelde Mati met mij en nou speelt ze met een kat die ze Minu noemt. Ik zit in het zand, in de zon, en ik weet niet wat ik moet doen.' Celina brengt 'een eindeloos durende nacht' door op het strand. Daar wordt ze gevonden door een strandwacht.  

Volgens Ferrantes uitgever Daniela Petracco is het verhaal bedoeld voor kinderen tussen zes en tien jaar. 'Het is een beetje griezelig, maar dat heb je nu eenmaal bij Ferrante. Het zou nooit een zonnig verhaal worden.' Petracco benadrukt wel dat alles aan het eind goed komt.

Eind dit jaar komt er bundel verhalen en essays van Elena Ferrante uit. Daarin schrijft ze over allerlei onderwerpen, zoals haar besluit om koste wat kost anoniem te blijven. Eerder deze maand was Marcella Marmo de laatste schrijver die ontkende dat zij schuilgaat achter Ferrante. Eerder had een professor aan de universiteit van Pisa geclaimd dat Marmo en Ferrante een dezelfde persoon zijn.

Bron: The Guardian Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Elena Ferrante brengt pop tot leven

 

Gerelateerd

Over

Elena Ferrante

Elena Ferrante

Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haa...

Gesponsorde boeken