Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Elena Ferrante op shortlist Man Booker International Prize

door Hebban Crew 1 reactie
De mysterieuze Italiaanse auteur Elena Ferrante is een van de zes genomineerden voor de Man Booker International Prize. Een van haar concurrenten is Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk.

Elena Ferrante, die zich op het standpunt stelt dat 'boeken, eenmaal gepubliceerd, hun auteur niet meer nodig hebben', staat op de shortlist met The Story of the Lost Child, het laatste deel van haar serie over Elena en Lila, twee meisjes uit een arme buurt in Napels. Ferrante was eerder al genomineerd voor de prestigieuze Italiaanse Strega-prijs. Als haar de Man Booker International Prize zou worden toegekend, zou dit de eerste grote internationale prijs voor haar zijn.  

Ook op de shortlist staat de Turkse schrijver Orhan Pamuk, winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2006. Hij maakt kans met zijn roman over de straatverkoper Mevlut Karatas, A Strangeness in My Mind (in Nederlandse vertaling verschenen als Dat vreemde in mijn hoofd). De andere genomineerden zijn de Chinees Yan Lianke, die er twintig jaar over deed om zijn roman The Four Books voor te bereiden en twee jaar om te schrijven, de Oostenrijker Robert Seethaler met A Whole Life en de Angolese schrijver José Eduardo Agualusa  (A General Theory of Oblivion). De zesde kanshebber is de Zuid-Koreaanse schrijfster Han Kang (The Vegetarian) wier Engelse vertaalster Deborah Smith (28) pas op haar eenentwintigste de Koreaanse taal begon te leren. 

De prijs, een cheque van 50.000 Britse pond (ruim 62.000 euro), dient gedeeld te worden door de schrijver en de vertaler. De winnaar wordt op 16 mei bekendgemaakt. 

(Bron: The Daily Telegraph)Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Elena Ferrante op shortlist Man Booker International Prize

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken