Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Elfie Tromp verkast naar verzorgingshuis

door Hebban Crew 3 reacties
Schrijfster Elfie Tromp woont en werkt vanaf 25 maart drie weken lang in een appartement van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven. Zij is de nieuwe 'Schrijver in huis': ze zal tijdens haar verblijf in het verzorgingshuis nieuw werk schrijven, geïnspireerd op de bewoners.

Tromp verkast naar het Eindhovense verzorgingshuis op uitnodiging van  Literair Productiehuis Wintertuin en de Literaire Salon. Ouderen dragen veel culturele bagage en levenservaring met zich mee. Hun kennis en ervaring mag niet zomaar verdwijnen, vinden de iniatiefnemers. Via het project Schrijver in huis wordt een deel van deze kennis, bagage en ervaring verwerkt in een roman, gedicht of ander nieuw werk. Op deze wijze kunnen de bewoners hun eigen geschiedenis, levenservaring en verhalen doorgeven aan anderen en veilig stellen voor de toekomst.

Eerdere Schrijvers in huis waren Maartje Wortel, Willem Claassen en Elske van Lonkhuyzen. Hun verslagen zijn te lezen op www.schrijverinhuis.nl.

Elfie Tromp (1985) woont en werkt in Rotterdam. Ze studeerde psychologie en toneelschrijven. Sindsdien is ze werkzaam als romancier, columnist, toneelschrijver en presentator. Elfies debuutroman Goeroe verscheen in 2013 en werd genomineerd voor Beste Rotterdamse Boek. Underdog (2015), haar tweede roman, werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs. Voor VPRO interviewt zij rennend in het programma  JOGGINGMAN. Elfie schreef o.a. voor de Volkskrant, Metro en Hard//Hoofd.


Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Elfie Tromp verkast naar verzorgingshuis

 

Gerelateerd

Over

Elfie Tromp

Elfie Tromp

Elfie Tromp studeerde psychologie en toneelschrijven. Sindsdien is zij werkzaam ...

Gesponsorde boeken