Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

En ik dan? - Ingrid Kluvers

Deze week is 'En ik dan?' van Ingrid Kluvers 'Boek van de Week' op de Hebban Young Adult portal. We zullen deze week veel aandacht besteden aan het boek en de auteur. Ook is er later deze week wederom een leuke giveaway actie waarin Hebban Young Adult in samenwerking met uitgeverij Moon, drie exemplaren van 'En ik dan?' mogen weggeven.

Ingrid Kluvers was bijna zes jaar hoofdredacteur van het weekblad Tina. Ze bedacht verhaallijnen voor strips en voor de game Beukenlaan 35. Ingrid schreef eerder voor volwassenen verschillende boeken over uiteenlopende onderwerpen. Het schrijven van een jeugdroman is voor haar een lang gekoesterde wens die nu in vervulling is gegaan.

Met En ik dan? schreef Ingrid Kluvers een sprankelende coming-of-age roman waarin de 13-jarige Joop twee homo-vaders en twee lesbische moeders heeft. Joop vindt het erg lastig om zoveel ouders te hebben die zich ook nog eens overal mee bemoeien. Ze vindt die bemoeienis zo vervelend dat als ze via Facebook in contact komt met de Frans-Nederlandse Emma ze deze vriendschap voor iedereen geheim houdt. Niet alleen voor haar ouders, maar ook voor haar beste vrienden Mees en Juul. Voor Joop is het in elk geval erg lastig. Zijn zij en Emma gewoon vrienden of spelen diepere gevoelens mee. Is ze soms verliefd? 

Kluvers zet met goed uitgewerkte personages en een prachtige spanningsboog, waarin al snel duidelijk wordt dat er iets niet klopt, een fantastisch verhaal neer. Ook behandeld ze het onderwerp seksualiteit en homoseksualiteit op een dusdanige manier dat dit voor jongeren herkenbaar is. Zeker jongeren die met ditzelfde probleem worstelen.

Wat doe je als je denkt dat je gevoelens hebt voor iemand van hetzelfde geslacht? Hoe ga je hier mee om en hoe gaat je omgeving hier mee om?

Het plot staat als een huis en de dramatische ontknoping zorgt ervoor dat dit verhaal je nog lang bij blijft.

En ik dan? is een must read voor jong en oud en is dan ook terecht 'Boek van de Week' op de Hebban Young Adult Portal.

Eerder al verscheen er een mooie recensie over En ik dan? op onze portal. Klik op de link om deze te lezen: En ik dan? - Hebban Young Adult recensie

Hou de Hebban Young Adult portal in de gaten voor meer nieuws over de auteur en het boek en natuurlijk de mooie giveaway actie.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: En ik dan? - Ingrid Kluvers

 

Gerelateerd

Over

Ingrid Kluvers

Ingrid Kluvers

Ingrid Kluvers was bijna zes jaar hoofdredacteur van het weekblad Tina. Ze ...

Gesponsorde boeken