Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Enders Game: 'Fantasierijk, meeslepend, spannend en beter dan de film!'

door Natasza Tardio 2 reacties
De film Enders Game, het spel Enders Game, ze zijn beiden gebaseerd op het gelijknamige boek Enders Game, geschreven in 1985 door Orson Scott Card. Een verhaal met vele lagen en deze week zeer terecht Boek van de Week op de Hebban Young Adult Portal.

Orson Scott Card is voor sciencefiction wat Tolkien is voor fantasy. Vooral zijn boek Enders Game was direct een hit en sloeg bij publicatie in als een bom. Het verhaal wordt door zowel fans als recensenten gezien als het beste wat sciencefiction te bieden heeft. 

Waar gaat het boek over?
De Aarde heeft twee bloedige invasies van 'Kruiperds', een soort van mierachtige aliens, maar nauwelijks overleefd. Om een derde invasie te voorkomen is daarom de Krijgsschool opgericht. Hier worden veelbelovende kinderen klaargestoomd om tegen de de 'Kruiperds' te vechten. De beste zal uiteindelijk tot gezagvoerder van de Internationale Ruimtevloot worden benoemd. Ender Wiggin is één van die jongeren die al op heel jonge leeftijd wordt gerekruteerd. En hij blijkt bijzonder talentvol te zijn. Een leider, die bij tactische oefeningen in de strijdzaal uitblinkt. De schoolleiding krijgt torenhoge verwachtingen van de jongen en zet hem steeds meer onder druk... De vraag is: zal het Ender lukken om de aarde te redden? Maar ook: tegen welke prijs?

Film of boek?
De film Enders Game is ontzettend populair en heeft het verhaal weer opnieuw leven ingeblazen, maar wie de film heeft gezien en het boek heeft gelezen, kan maar tot één conclusie komen: de film was fantastisch, maar het boek is vele malen beter! Een fantasierijk, meeslepend, maar vooral spannend verhaal, waarbij Ender wordt gemanipuleerd tot daden die hij zelf niet kan overzien. Mocht je het boek dus nog niet hebben gelezen, dan is nu jouw kans.

Winactie
In samenwerking met uitgeverij Meulenhoff Young zullen we ook rondom dit Boek van de Week weer een te gekke winactie organiseren. Deze wordt op donderdag gepubliceerd, dus hou onze portal goed in de gaten. Vond je de film al goed, vanaf donderdag maak je kans om een exemplaar van dit epische science-fiction boek te winnen!

Orson Scott Card
Orson Scott Card is een Amerikaanse auteur die op 24 augustus 1951 geboren in Richland, Washington. Hij begon zijn carrière als auteur in 1978 en is vooral bekend van zijn sciencefiction - en fantasywerken. Naast sciencefiction en fantasy heeft Card ook boeken in andere genres geschreven, zoals: thrillers, horror en zelfs non-fictie. Zijn werk kenmerkt zich door de mate van detail in vooral zijn karakterbeschrijvingen. Card staat eveneens bekend om zijn aartsconservatieve maatschappelijke denkbeelden, die hij op zijn website duidelijk naar voren laat komen.Over de auteur

Natasza Tardio

276 volgers
280 boeken
34 favoriet
Auteur


Reacties op: Enders Game: 'Fantasierijk, meeslepend, spannend en beter dan de film!'

 

Gerelateerd

Over

Orson Scott Card

Orson Scott Card

Orson Scott Card (1951) is een Amerikaanse auteur, geboren in Richland, Washingt...

Overig