Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

New, Popular & Must Reads

door Hebban Crew
Nu we ook Engelstalige titels op Hebban hebben, willen we jullie graag op de hoogte houden van wat er gebeurt rond het Engelstalige. Van Ditmar Boekenimport helpt ons daarbij. Zij vertellen ons welke boeken het meest populair zijn en welke nieuwe titels we kunnen verwachten. Voor de echte liefhebber is er de Top 100 Must Reads van de 20e en 21e eeuw. Welke (moderne) klassiekers heb jij al gelezen?

Verwacht in september

In september kunnen we een paar geweldige literaire romans en thrillers tegemoet zien, zoals een nieuwe Harlan Coben en een nieuwe Robert Harris. En wat denk je van Nutshell van Ian McEwan. Trudy is vreemdgegaan. Ze woont nog in hun gezamenlijk huis, zonder haar man John. Ze is met haar platvloerse broer Claude plannen aan het smeden. Maar ze hebben iets over het hoofd gezien ... McEwan brengt een klassiek verhaal van moord en verraad, verteld vanuit een heel vernieuwend perspectief.

Voor de jonge lezers is er Empire of Storms, het vijfde deel alweer van de Throne of Glass-serie van Sarah J. Maas. We verklappen nog even niets van de plot, maar zeker is dat de boeken over onze favoriete huurmoordenares steeds beter worden. De personages worden volwassener, de gevaren groter en de actie spectaculairder.

Bekijk de Top 10 verwachte Engelstalige titels in september


Toptitels van dit moment! 

De top 5-lijsten van de meest populaire, en dus meest verkochte, boeken van augustus, in vier genres, bevatten vast geen verrassingen:

All the Bright Places van Jennifer Niven [Young Adult] 

De Engelstalige titel die het meest over de toonbank ging in augustus, in het genre Young Adult, was All the Bright Places van Jennifer Niven. De roman verhaalt over de vriendschap tussen twee scholieren, Finch en Violet, die zo verschillend zijn van elkaar, dat het allemaal juist uitstekend past. De Nederlandse vertaling van het boek, Waar het licht is, werd door Hebbanrecensent Marloes met vijf sterren gewaardeerd: 'Het verhaal maakt zoveel indruk, dat je elk detail wilt onthouden. Niven schrijft met Waar het licht is een diepgaand, realistisch verhaal dat zeker gelezen moet worden!' Er is een verfilming onderweg, met Elle Fanning in de hoofdrol.

Bekijk de Young Adult Top 5


The Girl on the Train van Paula Hawkins [Spanning]

De hype rond The Girl on the Train is nog steeds in volle gang. De kritiek op het boek vloeit ook rijkelijk, maar dat is met hypes altijd zo. Het boek blijkt toch favoriet bij veel lezers, zelfs bij de Amerikaanse president. Barack Obama bleek het boek op zijn vakantielijstje te hebben staan. Deze trein zal nog wel even doordenderen, want over enkele weken opent de film in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk de Spanning Top 5


Me Before You van Jojo Moyes [Literatuur]

Het meest populaire boek in de categorie 'literatuur & romans' is een roman van ruim vier jaar oud. De interesse is te danken aan de huidige gelijknamige bioscoopfilm met Emilia Clarke (Daenerys uit Game of Thrones) en Sam Claflin (Finnick uit The Hunger Games) in de hoofdrollen.

Bekijk de Literatuur Top 5


Harry Potter & The Cursed Child van J.K. Rowling e.a. [Fantasy]

De Harry Potter die je nooit meer had verwacht en, volgens velen ook, nooit had gewild. Althans, niet zo. De theatervorm van dit nieuwste Harry Potter-boek heeft veel lezers en fans op het verkeerde been gezet, met een onvermijdelijke teleurstelling als gevolg. Recensent Kanta legt het goed uit: 'Laat het in de eerste plaats duidelijk zijn dat Cursed Child géén boek is van J.K. Rowling. Zoals bekend is het een toneelstuk in twee delen, geschreven door toneelschrijver Jack Thorne, regisseur John Tiffany, én J.K. Rowling.'

Bekijk de Fantasy Top 5


Top 100 Must Reads van de 20e en 21e eeuw

Heb jij het gevoel dat je altijd wel graag wat meer klassiekers zou willen lezen? Misschien dan niet dat stokoude spul van eeuwen geleden, maar uit de twintigste eeuw en uit de huidige eeuw; moderne en zelfs toekomstige klassiekers. Deze boekenlijst geeft je vast inspiratie en laat je uitroepen: 'Ja, die wilde ik altijd nog eens lezen!' De lijst bevat stiekem ook wat meerdelige reeksen, een prentenboek hier en daar, zelfs een graphic novel. Zit je in de laatste maanden van je Hebban Reading Challenge vast, dan helpt deze Top 100 je verder. Bewaren voor je Challenge 2017 kan natuurlijk ook. Wat denk je van een heel jaar lang deze mustreads lezen ...

Top 100 Must Reads 20e en 21e eeuwOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: New, Popular & Must Reads

 

Gerelateerd

Over

Jonathan  Safran Foer

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer publiceerde zijn debuutroman Everything is Illuminated (All...

Overig

Top 100 Must Reads

op 14 september 2016 door Hebban Crew 99 boeken 13 volgers 4 reacties 5 likes

Verwacht in september - Top 10 Engelstalige titels

op 15 september 2016 door Hebban Crew 10 boeken 2 volgers 0 reacties 1 like

Hebban Spots

Ready to Read

182 volgers

Volg deze pagina om op de hoogte te blijven van de Engelstalige boeken op Hebban in samenwerking met Van Ditmar Boekenimport.

Gesponsorde boeken