Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Veel inzendingen voor Boekenweek Schrijfwedstrijd 'Ik ben alles'

door Hebban Crew 15 reacties
Op 7 januari werd in Mezza Magazine en op Hebban de Boekenweek Schrijfwedstrijd met het thema 'Ik ben alles' gelanceerd. Juryvoorzitter Chris Polanen riep auteurs op mee te doen met deze unieke verhalenwedstrijd, waar onder andere twee kaartjes voor het Boekenbal te winnen zijn (én € 1.000).

Het woordaantal was daarbij ook goed te overzien: 300 woorden, oftewel één boekpagina. Dat alles samen bleek een aantrekkelijke uitdaging, want de inzendingen stroomden vanaf de eerste dag binnen op hebban.nl/ikbenalles, met een heuse vloedgolf van honderden verhalen in het laatste weekend. Op zondagavond 29 januari om 1 minuut voor middernacht sloot de inzending en er bleek een prachtig aantal verhalen binnengekomen te zijn.

LEES VERDER: Boekenweekfestival 17 maart

In totaal kwamen er 911 verhalen binnen, wat aangeeft dat er heel veel auteurs in Nederland zijn die houden van Zeer Korte Verhalen (ZKV's).

Jurybeoordeling

De jury van de Boekenweek Schrijfwedstrijd bestaat uit auteur Chris Polanen (juryvoorzitter), boekhandelaar Olaf Tigchelaar en docent Nederlands en recensent Miriam Piters. Zij kiezen de beste verhalen én de winnaar, die in Mezza Magazine gepubliceerd zullen worden. De winnaar zal ook op Hebban te lezen zijn. De winnaar wordt op 1 maart geïnformeerd.

Boekenbal

Het is dus nog een maand in spanning afwachten voor de deelnemers. Op 10 maart is het Boekenbal, waarvoor de winnaar twee kaarten ontvangt. In het programma wordt ruimte gemaakt voor de winnaar en het winnende verhaal. We kijken nu al uit naar dat moment en wensen alle deelnemers veel succes!

Meer over de Boekenweek 2023

LEES VERDER: Lize Spit en Raoul de Jong Boekenweekauteurs 2023

Meer schrijfwedstrijden op Hebban

De volgende grote schrijfwedstrijd op Hebban is de Goeken Prijs voor spannende verhalen (tot 7.500 woorden) waarvoor vanaf 17 februari tot en met 5 maart ingezonden kan worden. Nam jij deel aan de Boekenweek Schrijfwedstrijd (of had je dat gewild) en zou je wel een thriller, detective of ander spannend verhaal willen schrijven? Doe mee!

Zie voor alle schrijfwedstrijden op Hebban het Schrijfwedstrijdenkanaal, ook voor meer informatie.Over de auteur

Hebban Crew

2524 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Veel inzendingen voor Boekenweek Schrijfwedstrijd 'Ik ben alles'