Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Er gaat niets boven Zweden

De Zweedse Måns Zelmerlöw won gisteravond het zestigste Eurovisie Songfestival. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Maar liefst 1,97 miljoen Nederlanders keken gister, ondanks de afwezigheid van 'onze Trijn', naar het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen plaatsvond. Zelmerlöws liedje Heroes kreeg 365 punten, gevolgd door Rusland met 303 punten.

Eerder deze week viel Trijntje Oosterhuis al af tijdens de halve finale. Zij bereikte met haar liedje Walk Along slechts een veertiende plek. Why, why, why, why, dat blijft de vraag!

Zweden doet het goed op het liedjesfestijn. ABBA's Waterloo was in 1974 de eerste Zweedse inzending die won en inmiddels heeft het land zes keer de eerste plaats bereikt. Kortom: er gaat niets boven Zweden!


Er gaat niets boven Zweden
- Gerrit Jan Zwier

Zweden is gezegend met adembenemende landschappen, zowel in het hoge noorden als in het zuiden, een rijke geschiedenis aan kunst en cultuur en vriendelijke bewoners. Om het land in al zijn glorie te leren kennen liet Gerrit Jan Zwier zich leiden door twee ideale gidsen: op het land door de naturalist Carolus Linnaeus (1707-1778) en in de lucht door Nils Holgersson, de hoofdpersoon uit Nils Holgerssons wonderbare reis van Selma Lagerlöf (1858-1940). Beiden zijn als reizigers uit het goede hout gesneden: ze zijn nieuwsgierig en hebben een onderzoekende geest. Vanuit deze twee perspectieven maakt de lezer kennis met de schoonheid van Zweden, van Skåne tot Lapland en van Dalarna tot Gotland en Öland.


Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.

Bron: nu.nlOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Er gaat niets boven Zweden

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken