Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Er staat een paard in de trein

Een twaalfjarig meisje maakte afgelopen zondag samen met haar pony een treinrit van Sneek naar Leeuwarden. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

'Ik wil het beste paard van stal', moet het twaalfjarige meisje uit Leeuwarden hebben gedacht toen ze haar verzorgpony Lobke ontvoerde. De eigenaresse trof een lege stal aan en belde de moeder van het meisje, die de politie vervolgens ingeschakelde. De pony en het meisje zaten toen al lang en breed in de trein te genieten van het Friese landschap.

De machinist had het meisje wel in de trein zien stappen, maar wilde de dienstregeling niet verstoren en heeft daarom geen actie ondernomen. Nadat Lobke de wagon nog even flink had ondergepoept moesten de pony en het meisje in Leeuwarden alsnog afscheid van elkaar nemen. Per trailer werd Lobke terug naar haar stal gebracht, terwijl het meisje aan haar moeder werd overgedragen.

Een woordvoerder van vervoersorganisatie Arriva begrijpt "dat het grappig is dat een meisje met extra paardenkracht meereist", maar wil het voorval wel serieus nemen, om te voorkomen dat iets dergelijks vaker voorvalt.

Bron: nos.nl

Hebban zocht en vond twee bijpassende boeken:


Een pony met streken
- Vivian den Hollander


Paulien logeert bij haar nichtje Roos, die een verzorgpony heeft. Tobi is erg lief, maar vaak ook ondeugend. Op een middag ontsnapt hij uit de wei. Na lang zoeken vinden ze Tobi weer, in het weiland van de nieuwe manege. Maar ze mogen hem niet meenemen. De stalhulp zegt: ‘Deze pony is van ons.’ Hoe lossen Paulien en Roos dit op?

En voor de volwassen lezers een zeer actuele, populaire titel:

Het meisje in de trein - Paula Hawkins

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Er staat een paard in de trein

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken