Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

'Erfschuld' in de Hebban Thriller Leesclub

door Cees van Rhienen 1 reactie
Vanaf vandaag is aanmelden mogelijk voor de Hebban Thriller leesclub 138. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is: 'Erfschuld' van Arnaldur Indriðason.

Erfschuld
Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavík. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit de oorlogsjaren: achter het Nationaal Theater in Reykjavík, dat in die tijd dienstdeed als opslagplaats voor het bezettingsleger, werd een meisje gewurgd aangetroffen. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak maar waarom zou iemand daar meer dan een halve eeuw krantenartikelen over bewaard hebben?

Erfschuld is nu al bekroond met een internationale prijs: de Spaanse Premio RBA de Novela Negra 2013, die wordt uitgereikt aan de schrijver van een nog niet verschenen misdaadroman. Er werden tweehonderd manuscripten uit verschillende landen ingestuurd.

Arnaldur Indriðason
Arnaldur Indriðason is de bekendste auteur van IJsland. Maandenlang stond hij met maar liefst zes titels tegelijk in de IJslandse bestsellerlijsten. Ook in het buitenland zijn de boeken van Indriðason een ongekend succes. Zijn werk wordt in de gehele westerse wereld vertaald en hij ontving tal van prijzen, waaronder tweemaal achtereen (en dat is uniek!) de Glazen Sleutel, de prijs voor de beste Scandinavische misdaadroman: in 2002 voor Noorderveenen in 2003 voor Moordkuil. In 2005 won Arnaldur de CWA Gold Dagger Award voor Moordkuil.

Uitgeverij Q stelt 15 leesexemplaren beschikbaar

Deelnemen is voor ieder geregistreerd Hebbanlid mogelijk, je kunt je ook aanmelden als je kans wilt maken op een gratis exemplaar van een discussieboek.

Wat moet je doen?

1. Vul alle velden van het digitale aanmeldformulier volledig in. Je vindt het formulier in de rechterkolom.
2. Vul in het opmerkingenveld 1) je leeftijd in 2) waarom je deel wilt nemen aan deze leesclub en 3) is je accountnaam op Hebban anders dan je echte naam, vermeldt dan je accountnaam.
3. Niet volledig ingevulde aanmeldformulieren worden niet in behandeling genomen

Let op!!:

  • De aanmelding sluit op maandag 4 mei 2015 om 12:00 uur. Daarna wordt bekend gemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen als de eerste boeken bij de winnaars zijn bezorgd..
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op de site Hebban.nl bij het discussieboek een lezersrecensie plaatsen.

 Over de auteur

Cees van Rhienen

315 volgers
839 boeken
0 favorieten


Reacties op: 'Erfschuld' in de Hebban Thriller Leesclub

 

Gerelateerd

Over

Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason

Arnaldur Indriðason (1961) is een IJslandse schrijver van literaire detecti...

Gesponsorde boeken