Hebban vandaag

Algemeen /

Even voorstellen: YA-columnist Bente

door Lindy (Hebban Crew) 1 reactie
Op Hebban lees je dagelijks toffe columns van experts in alle boekengenres, maar een Young Adult-columnist hadden we nog niet! Dus opende de redactie de jacht op jong talent en dat hebben we gevonden. De uitslag van de YA Talentenjacht!


Hoewel we niet konden spreken van een vloedgolf aan aanmelders, was het voor de redactie geen straf om elke inzending te bekijken. Wat zijn er veel jonge én niet zulke jonge liefhebbers van het young adult-boek, die ook nog eens met veel enthousiasme hun voorkeur voor titels en auteurs onder woorden brengen.

Uiteindelijk koos de redactie voor de aanmelder die met humor en zelfspot haar liefde voor YA-boeken onder woorden wist te brengen: de 21-jarige Bente

Bente was al als YA-recensente betrokken bij Hebban, maar stuurde ook een column in voor de YA Talentenjacht. Zij herkende zich wel in het type dat Hebban zocht: een YA-kenner, een boekenwurm pur sang, die houdt van Harry Potter en 'De selectie'-serie, maar ook breder leest en (nog) onbekende auteurs weet te ontdekken en waarderen. En schrijven is haar tweede liefde. De talentenjacht bood haar dan ook de ultieme kans om die twee liefdes met elkaar te combineren.

“Je hoeft geen ‘booknerd’ op mijn voorhoofd te schrijven om te weten dat ik, Bente van de Wouw (21), onwijs, enorm, hopeloos verliefd ben op boeken en alles daaromheen. Mijn kamer is getransformeerd tot bibliotheek, mijn accessoires bestaan uit boekenleggers in plaats van sieraden en ja, op iedere plek waar ik kom zit er standaard een boek in mijn tas. Als ik niet aan het lezen ben – en dat is uitzonderlijk – dan zit ik met een pen in mijn hand. Want naast het verslinden van young-adult boeken ben ik ook enorm dol op schrijven, wat ik vooral doe op Storiesbybente.com. Columniste worden bij Hebban.nl is dan ook een schrijversdroom die uitkomt. Ik kan niet wachten om mooie én vooral leuke verhalen te creëren voor jullie. Over boeken natuurlijk, dat staat voorop.”

Quick Q&A met Bente

Favo YA-boek: De Selectie
Favo YA-auteur: Kiera Cass 
Beste YA-boekverfilming: Harry Potter, overduidelijk!
Fijnste leesplek: Op mijn gigantische bed onder het grote raam.
Zelf schrijf ik het liefst: Humoristische columns. 
Favo boekenquote: It's always the fear of looking stupid that stops you from being awesome. - Kiera Cass 
Belangrijkste les geleerd uit een YA-boek: Verander niet omdat de wereld dat van je verlangt, maar blijf juist dicht bij je unieke zelf. Want dan spring je er pas echt uit.
Favo boekhandel: Voor de Engelse boeken? Waterstones, for sure! Voor mijn Nederlandse collectie ga ik het liefst naar Scheltema in Amsterdam. 

Bente gaat voor Hebban Young Adult maandelijks op zoek naar de boekenreeks die YA-lezers niet mogen missen, naar de nieuwste trends, maar schrijft ook over de (herkenbare) perikelen van een boeklover. Haar eerste column staat nu online: "Young adult en pure doodsangst, pasten die twee wel bij elkaar? Nah, ik vond van niet. Ik nam de proef op de som, en haalde het veelbesproken boek in huis. De achterkant beloofde veel goeds. Een mix van mysterie en geesten, met als kers op de taart een schreeuwende wenteltrap. Say what?!" 

Lees hier haar eerste expertcolumn! Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

770 volgers
399 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Even voorstellen: YA-columnist Bente

 

Gerelateerd

Over

Kiera Cass

Kiera Cass

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adultboeken. Ze startte vers...