Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Ex-FBI-agent schrijft thriller over dubbelleven

'Een waargebeurde thriller', zo omschrijft Xander Uitgevers het boek 'De infiltrant' van Robert Mazur. Hierin beschrijft de voormalig FBI-agent hoe hij jarenlang een dubbelleven leidde om drugskoning Pablo Escobar te pakken te krijgen.

Vijf jaar lang 'ging' Robert Mazur undercover om te kunnen infiltreren in de hiërarchie van de drugskartels in Colombia, waaronder die van drugsbaas Pablo Escobar (foto). Voor zijn vrienden was hij een ambtenaar. Voor de onfrisse bankiers en zakenlieden met wie hij bevriend raakte, was hij Bob L. Musella, een welgestelde man, met connecties binnen de maffia.

Met die bankiers en zakenlui vierde hij feest in hotelsuites die duizend dollar per nacht kostten. Hij dronk met hen de beste champagne, reed rond in Rolls-Royce-cabrio's en vloog met privéjets. Maar onder zijn Armani-kostuums en in zijn Renwick-aktetas snorden opname-apparaatjes stilletjes en verzamelde hij harde bewijzen van hun misdrijven.   

Op een geënsceneerde bruiloft sloeg hij uiteindelijk toe. De operatie C-Chase leidde tot de arrestatie van 85 mannen en vrouwen wereldwijd. De actie was een van de meest succesvolle  undercoveroperaties in de geschiedenis van de Amerikaanse justitie. Verschillende medewerkers van de bank BCCI werden opgepakt en veroordeeld. Ook werd bewijs gevonden voor de betrokkenheid bij drugshandel van generaal Manuel Noriega, de toenmalige sterke man van Panama.

In De infiltrant, die in augustus 2015 bij Xander Uitgevers verschijnt verhaalt Mazur hoe hij de gewetenloze bankiers die drugsbazen als Pablo Escobar van dienst waren, ten val bracht. Pablo Escobar kwam overigens om het leven tijdens een politieactie op 2 december 1993. De infiltrant is het verhaal van de opkomst en ondergang van de grootste witwasoperatie aller tijden, een onderneming waarin jaarlijks honderden miljoenen dollars rondging. 

Mazur werkte 27 jaar als FBI-agent. Momenteel is hij directeur van een adviesbureau op het gebied van veiligheidsvraagstukken in de financiële sector. Hij woont met zijn gezin in Florida.

Andere nieuwe titels: 

Pierre Lemaitre - Rosy (juni 2015). Spannende novelle rond rechercheur Camille Verhoeven, de held in verschillende thrillers van Lemaitre. Mislukkeling Jean Garnier heeft geen baan meer, zijn moeder zit in de gevangenis en zijn vriendin is vermoord. Om zijn ongenoegen met de wereld te delen verzint hij een dodelijk plan: zeven bommen verspreid over heel Parijs die binnen zeven dagen afgaan. Na het afgaan van de eerste bom  geeft Garnier zichzelf aan. Zijn verzoek is simpel: laat mijn moeder vrij of de ontploffingen zullen doorgaan. 

Bernard Minier - Huivering (juni 2015). Marsac, een klein universiteitsstadje in het zuidwesten van Frankrijk Achereenvolgend worden een dode professor, een verbrande Zweedse kunstenaar en een door honden aangevreten hondentrainer gevonden. Wie is het ziek brein achter deze moordn? De auteur, een voormalig douanebeambte, schreef eerder Een kille rilling.

Mary  Higgins Clark - Te mooi om waar te zijn (juli 2015). Lane Harmon werkt als assistent van een beroemde interieurontwerpster. Ze is gewend aan de aanblik van de weelderige huizen rondom New York. Maar als haar gevraagd wordt voor het opknappen van een bescheiden herenhuis in Bergen County, weet ze meteen dat het om een ongebruikelijke opdracht gaat. Het huis is van de beruchte financier Parker Bennet, die al twee jaar vermist wordt.  Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ex-FBI-agent schrijft thriller over dubbelleven

 

Gerelateerd

Over

Robert Mazur

Robert Mazur

Robert Mazur werkte 27 jaar als FBI-agent. Momenteel is hij directeur van een ad...

Gesponsorde boeken