Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Exclusief: fragment uit ‘Engel’ van Vlinder Kamerling & Isa Hoes

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
Isa Hoes brak een paar jaar geleden door als schrijfster met de bestseller ‘Toen ik je zag’. Nu gooit ze het samen met haar dochter Vlinder over een andere boeg: hun jeugdboek ‘Engel’ ligt net in de winkel. Vandaag lees je op Hebban een exclusief fragment en je maakt ook nog eens kans op een exemplaar!


Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling schreven samen een boek over een meisje met een bijzondere gave. Engel kan namelijk wensen in vervulling laten gaan. Maar niet alle wensen; alleen die van goede mensen. Natuurlijk zijn er al snel personen die misbruik van Engels gave willen maken. Het meisje wordt zelfs ontvoerd, maar gelukkig kan ze niets voor de kidnappers (ofwel de slechteriken) doen. Totdat blijkt dat de wensen van een van de ontvoerders wel in vervulling kunnen gaan...  

Het verhaal, met illustraties door Mariella van de Beek, is geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder. Vlinder was acht jaar toen zij het contract bij Kluitman tekende en daarmee de jongste auteur van de uitgeverij ooit.  

Na het succes van Hoes’ eerste roman Toen ik je zag (genomineerd voor de NS Publieksprijs en er werden meer dan 300.000 exemplaren van verkocht) staat haar eerste jeugdboek dan ook meteen goed in the picture. In oktober van 2015 werden de filmrechten van het boek zelfs al verkocht aan Danielle Raaphorst van Incredible Film. Hoes is zelf als creative producer verbonden aan het project, wat betekent dat ze meedenkt over script en cast. Eerder werkte ze al met Raaphorst samen voor de film De ontsnapping. In maart vond Hoes een regisseur voor de film: Dennis Bots die eerder ook films als Achtstegroepers huilen niet, Oorlogsgeheimen en Code M maakte.  

Hoes noemde de verkoop van de filmrechten ‘fantastisch nieuws.’ In een persbericht liet de schrijfster weten: ‘Ik had nooit gedacht dat ik überhaupt een kinderboek zou schrijven, en nu is er ook nog een filmdeal voordat het boek ook maar in de schappen ligt!’  

Ook zal de inmiddels 10-jarige Vlinder misschien samen met haar moeder in de film te zien zijn, want de regisseur ‘vindt dat de schrijvers altijd een klein rolletje moeten spelen,’ aldus Hoes. ‘Mogelijk gaan zij en Vlinder mee spelen’, verklaarde producent Danielle Raaphorst aan de Telegraaf. ‘Maar daar moeten we nog over nadenken. Vlinder is wellicht als we gaan draaien al te oud voor de rol. En bij Isa is het ook erg afhankelijk van haar beschikbaarheid.’ De opnames beginnen hoogstwaarschijnlijk medio 2017. 

Vlinder heeft haar eerste filmrol trouwens al te pakken: ze is eind dit jaar te zien in de nieuwe Club van Sinterklaas-film.

Alvast een indruk krijgen van Vlinders debuut? Op Hebban lees je een exlusief fragment uit Engel:

Klik hier voor het leesfragment

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Giveaway

Benieuwd geworden naar het hele verhaal? Je maakt kans op een exemplaar van Engel door mee te doen aan deze giveaway.    Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Exclusief: fragment uit ‘Engel’ van Vlinder Kamerling & Isa Hoes

 

Gerelateerd

Over

Vlinder Kamerling

Vlinder Kamerling

Vlinder Kamerling is de 10-jarige dochter van Isa Hoes en Antonie Kamerling en i...

Isa Hoes

Isa Hoes

Isa Hoes is actrice en schrijfster. Ze volgde de Toneelacademie van Maastricht e...

Gesponsorde boeken