Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Exclusieve voorpublicatie: De achtste zuster

In 1998 maakte schrijfster Elle Eggels met haar roman 'Het huis van de zeven zusters' haar entree in de literaire wereld. Het boek werd wereldwijd maar liefst 1,5 miljoen keer verkocht en haar schrijfstijl werd bejubeld en vergeleken met die van Gabriel García Márquez en Isabel Allende.

Volgende week verschijnt Eggels' nieuwe roman, De achtste zuster. Een duizelingwekkend, gepassioneerd en hartverwarmend ontroerend verhaal. Waar Het huis van de zeven zusters ophield, gaat deze roman verder. Het verhaal speelt zich wederom gedeeltelijk af in het Limburgse dorpje waar de schrijfster opgroeide.

Over dit boek:
"Mijn onstuimige zoon Christian, pas zestien geworden, kwam niet meer thuis na school. Zijn vrienden wisten van niets. Mijn man verbood me naar de politie te gaan. Ik deed het toch. Ik had maar één kind. Nu, na zeven jaar, is hij mijn huis weer binnengestormd en heeft me meegetrokken in een wervelende orkaan.

Ik, Emma, ben opgegroeid in een Limburgs dorpje, in een huis waar alleen vrouwen woonden. Mijn vader verdween nog geen jaar na mijn geboorte van het toneel. Mijn moeder Martha en mijn zes tantes runden een bakkerij. We leefden zoals God het bedoeld had. Ik heb mijn echtgenoot nog maar kort geleden begraven. Niets staat me meer in de weg om met Christian mee naar Andalusië te gaan en eindelijk mijn vleugels uit te slaan. Iedereen verklaart me voor gek maar ik heb mijn ticket al geboekt. In je kind vind je jezelf. Ik wil mezelf leren kennen. Ik wil flirten met het leven en de liefde!"


Voorpublicatie
Benieuwd naar De achtste zuster ? Lees hier alvast het eerste hoofdstuk:

Hoofdstuk een

Spanje

Op de dag van de doden begon mijn leven pas. Ik stond bij het graf van de vader die tot mijn dertiende was verzwe- gen. Ik had hem een boeket roze bloemen gegeven en beurs van

verdriet prevelde ik dat ik mijn hand in de zijne moest kunnen leggen zodat hij hem fijn kon knijpen en dat hij me zou verze- keren dat het allemaal goed ging komen. En net toen ik haast stikte in de tranen die ik weer wilde inslikken raakte iemand mijn schouder aan. Een jonge man trok me tegen zich aan en hield me vast. Het was een wonder dat hij me hier had gevon- den, bij het graf van zijn grootvader, over wie hij alleen maar minder goede verhalen te horen had gekregen.

Lees hier verder

Giveaway
Wil je meer, of eigenlijk álles, lezen van De achtste zuster ? Dat kan! In samenwerking met The House of Books verloten we 5 gesigneerde exemplaren van deze roman! Doe mee met deze giveaway!


Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Exclusieve voorpublicatie: De achtste zuster

 

Gerelateerd

Over

Elle Eggels

Elle Eggels

Elle Eggels veroverde in 1998 de gehele literaire wereld met haar debuutroman He...

Gesponsorde boeken