Hebban vandaag

Lezen /

Extra Sneak Preview: A27 van Stefan Popa

Omdat regels om uitzonderingen vragen, publiceren we deze week niet alleen op maandag en donderdag een voorpublicatie van een belangrijke grote roman, maar ook op zondag! Vandaag een Sneak Preview uit 'A27', de nieuwe roman van onze columnist Stefan Popa.

Na het succes van zijn debuutroman Verdwenen grenzen wilde Stefan Popa iets heel anders schrijven. Een moderne en lichte roman waarmee hij zijn veelzijdigheid kan bewijzen. “Maar dan wel met de luchtigheid van schuimgebak: het lijkt luchtig, maar het ligt behoorlijk zwaar op de maag”, aldus de Baarnse schrijver in een interview met uitgeverij Marmer, waar hij zijn tweede boek schreef.

Sinds april van dit jaar heeft Popa een maandelijkse column op Hebban, waarin hij lezers op de hoogte houdt van de ontwikkelingen rondom zijn tweede roman A27, maar waarin hij ook meer algemene boekenkwesties aan de kaak stelt. A27 -waarvan het verhaal al sinds het herschrijven van zijn debuutroman lag te wachten- gaat over drie mensen die letterlijk en figuurlijk vaststaan. Hun levens worden ontrold binnen het verloop van een file op de A27.


“Alle drie mijn personages hebben zichzelf in een problematische situatie gemanoeuvreerd en proberen daaruit te geraken terwijl ze in de auto zitten. In wezen een klassiek gegeven, maar dan modern uitgevoerd. Henri die ‘eventjes’ een poging doet een concurrerend bedrijf op te kopen, onderwijl zijn ex negerend omdat er ‘iets is met die kinderen van hem’. Ja oké, hij heeft zijn dochter aan het roken geholpen en zijn zoon gedraagt zich als een psychopaat, maar Henri is al zo ontzettend druk. Sjors – ‘maar je spreekt het uit als George!’ – die ondanks zijn liefde voor zijn vrouw en de kids het liefst al zijn tijd doorbrengt in de auto. Hij is heimelijk homoseksueel en overweegt zijn leven om te gooien. En dan is er nog Malines. Zij moet haar ontspoorde tweelingzus redden, terwijl zijzelf eigenlijk degene is die redding nodig heeft. Maar wie denkt er aan haar? Binnen het verloop van één file ontrol ik hun levens en, hoewel ze ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, zoals eenieder die in de file staat en zijn leven overpeinst of mee blèrt met de radio, is het de A27 die hen onlosmakelijk met elkaar verbindt”, vertelde de schrijver in het eerder aangehaalde interview.

Op 3 september is het dan zover en wordt A27 gepresenteerd in Boekhandel Den Boer in Baarn. De promotie is in volle gang! Zo rijdt Popa al een aantal weken rond in een 'PromAuto', een Mercedes rond die volledig is beplakt met stickers van het omslag. Samen met literair agent Remco Volkers en uitgeverij Marmer bedacht Popa deze actie, die goed aansluit bij het thema van A27.

Benieuwd naar Popa's nieuwe roman?

Lees hier een voorpublicatie en doe mee aan de giveaway! Speciaal voor de lezers van Hebban signeert Stefan Popa een aantal exemplaren van A27!

Sneak Preview Zomer

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Extra Sneak Preview: A27 van Stefan Popa

 

Gerelateerd

Over

Stefan Popa

Stefan Popa

Stefan Popa (1989) is auteur en zelfstandig journalist van half Nederlandse en h...