Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Eyeworks koopt filmrechten De kraamhulp

door Hebban Crew
'De kraamhulp', de jongste bestseller van Esther Verhoef, wordt verfilmd. Auteursmanagementbureau Shared Stories verkocht namens uitgeverij Ambo|Anthos de filmrechten aan Eyeworks.

Na Rendez-vous is De kraamhulp het tweede boek van Esther Verhoef dat zal worden verfilmd. De thriller beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam. Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin.

Producent Eyeworks – bekend van boekverfilmingen als Het diner, Komt een vrouw bij de dokter en Daglicht – stelt verheugd te zijn 'deze bijzonder filmische thriller' te verwerken tot een film. Sinds het verschijnen van De kraamhulp zijn er meer dan 150.000 exemplaren van verkocht. De thriller staat vanaf verschijnen onafgebroken in de top 15 van de Bestseller 60 en werd genomineerd voor de Gouden Strop. De vertaalrechten zijn verkocht aan onder meer Duitsland, Denemarken en Hongarije. Van Verhoefs roman Tegenlicht en haar thrillers zijn meer dan 1,8 miljoen exemplaren verkocht.Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Eyeworks koopt filmrechten De kraamhulp

 

Gerelateerd

Over

Esther Verhoef

Esther Verhoef

Esther Verhoef (1968) is een van de succesvolste auteurs van Nederland. Van...

Gesponsorde boeken