Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Fabian Risk is terug voor zijn moeilijkste zaak ooit in Motief X van Stefan Ahnhem

door Hebban Crew 3 reacties
'Motief X' is alweer het vierde boek met hoofdinspecteur Fabian Risk. De huidige zaak is zó lastig, dat de Zweedse auteur Stefan Ahnhem er een tweeluik van maakt, met opvolgend deel 'X manieren om te sterven'. Risk krijgt naast een moordenaar zonder ogenschijnlijk motief ook te maken met corruptie in zijn team. Lees een sneak preview en schrijf je in voor de leesclub met deze spannende thriller!

Stefan Ahnhem (1966) was al bijna 50 toen hij in 2014 debuteerde met Zonder gezicht. Ondanks de moeite die hij als kind had met het vormen van woorden, ging hij toch zijn droom achterna. Eerst als scenarioschrijver waar hij voor film en tv werkte, onder andere aan de Wallander-reeks van Henning Mankell. Inmiddels is zijn vierde boek hier in Nederland verschenen (in vertaling van Tineke Jorissen-Wedzinga), en in eigen land is het vijfde alweer uit.

Ahnhem woont momenteel in Kopenhagen, Denemarken, maar laat zijn thrillers nog altijd afspelen in en om Helsingborg, de Zweedse havenstad waar hij opgroeide. Omdat Helsingborg slechts door een nauwe zeestraat wordt gescheiden van Denemarken, laat Ahnhem zijn hoofdpersonage, inspecteur Fabian Risk, vaak samenwerken met Deense collega's.

Motief X

In Helsingborg vindt een reeks ogenschijnlijk willekeurige moorden plaats. Hoofdinspecteur Fabian Risk wordt geacht het onoplosbare op te lossen, maar ziet geen enkel verband tussen de moorden. De moord op de jonge vluchteling lijkt niet gepleegd uit vluchtelingenhaat. De dood van de man in het winkelcentrum was een wrede executie. Objectief bekeken is het niks anders dan een reeks bloedige moorden zonder motief. Maar wat als dat precies de bedoeling is? Wat als moorden het enige doel van de dader is? En hoe ontmasker je dan een moordenaar zonder motief?

Fabian Risk wordt echter afgeleid van de zaak door zijn vastberadenheid om een corrupte collega te ontmaskeren en omdat hij zijn gezin bij elkaar moet proberen te houden. Terwijl de jacht op de dader steeds wanhopiger wordt, begint zijn hechte team uit elkaar te vallen.

Interview

Auteur Peter James (van de 'Roy Grace'-serie, beginnend met Doodsimpel) interviewt andere thrillerauteurs in zijn reeks Authors Studio. Meet The Masters. In 2017 interviewde hij Stefan Ahnhem, die toen net zijn derde boek af had. Over schrijven, inspiratie en natuurlijk Fabian Risk.

Leesfragment

Of je Stefan Ahnhem nu al hebt ontdekt of niet, met Motief X als eerste deel van een tweeluik rond inspecteur Fabian Risk kun je ook makkelijk nieuw instappen. Ahnhem heeft het vervolg al af, dus lang wachten op de vertaling zal het wel niet worden. Lees hieronder vast een sneak preview en schrijf je dan direct in voor de leesclub:

Lees de proloog en eerste 4 hoofdstukken

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Fabian Risk is terug voor zijn moeilijkste zaak ooit in Motief X van Stefan Ahnhem

 

Gerelateerd

Over

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem

Stefan Ahnhem is een Zweedse auteur die opgroeide in Helsingborg (in het Zuiden...

Hebban Spots

Motief X

10 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Motief X' van Stefan Ahnhem (The House of Books). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar: vandaag@hebban.nl. Aansluiten met...


Gesponsorde boeken