Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Faking it - heerlijke feelgood, weinig diepgang

De Feelgood Leesclub ‘Faking it’ heeft zich de afgelopen vier weken vermaakt met deel 2 uit de ‘Losing‘-trilogie van Cora Carmack. Een verhaal over doen alsof, persoonlijke groei en kiezen voor jezelf. Leesclubcoördinator Helma Koot vatte het eindoordeel samen.

Wie houdt er niet van foute mannen? Max in ieder geval. Maar ze heeft een probleem. Haar ouders staan plotseling op de stoep en verwachten de ideale schoonzoon te ontmoeten. En Mace is allesbehalve dat met zijn tattoo in zijn nek en zijn ruige, soms onbeschofte gedrag. Zij is bang dat haar ouders hun financiële steun zullen intrekken wanneer ze haar bedrog ontdekken. Daarom vraagt ze de eerste de beste jongen die ze tegen het lijf loopt en aan de normen van haar ouders voldoet om zich voor haar vriendje uit te geven: meet Cade! Cade, net verhuist naar Philadelphia, probeert zijn acteercarrière van de grond te krijgen, speelt de rol van zijn leven. Hij kwijt zich zo goed van zijn taak dat Max’ ouders per se willen dat hij de kerstdagen met hun doorbrengt. En hoe langer ze doen alsof, hoe echter het allemaal begint te worden.

Faking it is het tweede deel van de Losing it-trilogie van de Amerikaanse schrijfster Cora Carmack. Ze is twintig-en-nog-wat net als de karakters in haar boeken. Ze houdt zich bezig met schrijven, reizen en binge-watching op Netflix. Haar motto: Dream Big. Live Bold. Embrace the Akward.


Nodige dosis humor

De deelnemers zijn redelijk gelijk in hun oordeel: een prettig weglezend verhaal met de nodige dosis humor; een echte feelgoodroman met een beeldende schrijfstijl. Toch wordt door alle lezers de diepgang in het verhaal gemist. De perspectiefwisseling in de hoofdstukken wordt interessant gevonden omdat je dan van zowel de kant van Max als de kant van Cade te weten komt hoe zij situaties ervaren. Aan de uiteindelijke plot had volgens bijna alle lezers iets meer tijd besteed kunnen worden. 'Afgeraffeld', 'heel veel informatie in een paar pagina’s gepropt' en 'gehaast' waren kwalificaties die voorbij kwamen.

Het eindoordeel van de leesclub komt gemiddeld uit op 3,5 sterren. Het complete eindoordeel en de volledige leesclubdiscussie zijn na te lezen op de leesclubpage van Faking it.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Faking it - heerlijke feelgood, weinig diepgang

 

Gerelateerd

Over

Cora Carmack

Cora Carmack

Cora Carmack is ‘ergens in de twintig’. Ze had leuke en saaie baantj...

Overig

Hebban Leesclub Hall of Fame 2016

op 02 maart 2016 door Hebban Crew 123 boeken 30 volgers 4 reacties 8 likes

Hebban Spots

Faking it

15 volgers

Welkom bij deze Hebban Leesclub met het boek Faking it van Cora Carmack (Uitgeverij Q). We zijn op Facebook en Twitter te vinden op @hebbanleesclub, onze hashtag is #hebbanleesclub. Deze leesclub...

Gesponsorde boeken