Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Familieperikelen

Uit de wekelijkse Bestseller 60 zetten Hebben Mens en Hebban Wereld de meest opvallende en nieuwe non-fictie titels uit de lijst van bestverkochte boeken voor je op een rijtje.

Mam, vertel eens
Een oldie, but goodie is Mam, vertel eens van Elma van Vliet. Het boek heeft net zijn veertigste druk gehad, met een opgefrist design. Een uitstekend Moederdagcadeau en daar is uiteraard die opleving in de verkoopcijfers aan te danken. Terecht, want dit boek, waar moeders hun verhalen en herinneringen levert een geweldig persoonlijk document op. Niet aan gedacht tijdens Moederdag? Maakt niets uit, het boek is en blijft vast nog jarenlang beschikbaar.

Rose
Een nieuwe binnenkomer naar aanleiding van de 4/5 mei herdenkingen: Rose van Rosita Steenbeek. De auteur, bekend van haar boeken over Rome, vertelt over het leven van haar grootmoeder Rose en haar Joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog, die aan verschillende kanten van het front terecht komen.

Alles om jullie heen is er nog
Marieke Poelman studeerde journalistiek toen ze nieuws kreeg te verwerken dat ze niet hoefde te verslaan, maar waar ze onderdeel van was. In de vliegtuigramp in Tripoli, dat alleen het jongetje Ruben overleefde, kwamen haar beide ouders om. Samen met haar oudste broer was ze ineens verantwoordelijk voor hun jongere broer Sándor, die op zijn elfde een hersentumor kreeg. Poelman beschrijft wat er allemaal op haar en haar familie afkwam en hoe ze deze zware periode beleefd heeft.

De volledige Bestseller 60-lijst kun je hier vinden en bestaat voor een overgroot deel uit fictie. Is het de komende zomervakantie die de romans doet winnen?

De non-fictie toppers van vorige week waren: De kleine moeder van Bergen-Belsen van Hetty Verolme, Zolang er nog tranen zijn van Hannelore Grünberg-Klein en Eendagsvlinders van Irvin Yalom.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Familieperikelen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken