Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Fan van De Luizenmoeder? Lees dan deze boeken!

door Hebban Crew 4 reacties
Hallo allemaal, wat fijn dat je ook een kijkje op Hebban neemt. Wacht je ongeduldig tot een nieuwe aflevering van De Luizenmoeder weer verschijnt? Hebban weet raad: lees deze boeken!

Schoolmoeders en andere knotsgekke taferelen

Mannen en vrouwen die zelf een kind op de basisschool hebben, zal het maar al te bekend in de oren klinken; knotsgekke taferelen op het schoolplein, stress voor traktaties en de gang van zaken rond het schoolbeleid. Schrijfster Astrid Harrewijn verwerkte een gedeelte van deze 'polonaise' in haar Storytel Original Passe PartoutBabette Perdieu, vierendertig jaar, heeft het goed voor elkaar: een rijke man, een schattige dochter en een prachtig huis. Dat de chagrijnige puberzoon van haar man Roeland bij hen moet wonen, neemt ze op de koop toe. Dan verdwijnt Roeland spoorloos en blijft Babette achter met zijn kunstgalerie en een rij schuldeisers. Een hilarisch verhaal, dat als luisterboek door de schrijfster zelf wordt voorgelezen. Het tweede seizoen van het verhaal verscheen deze week bij de luisterboekenstreamingdienst.

Haat en nijd op het schoolplein

Debutant Darcey Bell wist met haar thriller Een kleine moeite meteen alle ogen op zich gericht te krijgen. Het leverde haar meteen een Hollywood verfilming op met een sterrencast en een bestseller. Het begint allemaal met een kleine gunst - gewoon de ene moeder die de andere even uit de brand helpt. Wanneer Stephanies beste vriendin Emily haar vraagt haar zoontje Nicky mee te nemen uit school, doet ze dat natuurlijk graag. Nicky en haar eigen zoontje zijn immers beste vriendjes - net als hun moeders. De 'mommy blogger' Stephanie vangt wel vaker de beide jongetjes op als de succesvolle Emily voor haar werk van huis is. Maar deze keer komt Emily haar zoontje niet ophalen en ze reageert ook niet op telefoontjes. Stephanie weet zeker dat er iets niet in de haak is, en deelt haar angsten op haar blog met haar volgers. Ondertussen probeert ze Emily's man Sean te helpen het huishouden draaiende te houden. Dat is toch het minste wat ze kan doen voor haar beste vriendin?

Een stapje verder gaat het in de debuutthriller van Lieneke Dijkzeul, De stille zondeTijdens een schoolreünie wordt op de herentoiletten het lijk gevonden van Eric Jansson, een 58-jarige docent Engels. Hij blijkt te zijn vermoord. Nog dezelfde avond worden alle aanwezige oud-leerlingen en docenten verhoord door rechercheur Paul Vegter en zijn jonge assistente Renée.

Tips en tricks

En is het dan eindelijk zover en stort je je in die wereld doordat jouw vierjarige eindelijk naar school gaat? Dan kunnen deze boeken een aanrader zijn met verborgen tips en tricks. Mark van der Werf, beter bekend als 'Meester Mark', schreef het boek Schoolpleinmoeders als een hart onder de riem voor deze beginnende ouders. De Hebban Jeugdliteraar Club las het boek en schreef er deze leuke blogpost over.

Ook Sofie van den Enk en Eva de Munnik verdiepten zich in deze wereld en schreven samen het boek De schoolfabriekErvaringsverhalen van Sofie en een heleboel andere ouders, adviezen & tips van verschillende deskundigen én de verhalen van verschillende BN'ers: Bracha van Doesburgh, prinses Laurentien, Jandino Asporaat, Aaf Brandt Corstius en Ruud de Wild.
Over de auteur

Hebban Crew

2140 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Fan van De Luizenmoeder? Lees dan deze boeken!

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken