Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Fantastische Kunstenaars: Dimi Devos

Hebban geeft graag een podium aan de fantastische kunstenaars en illustratoren die de Lage Landen rijk zijn. Auteur en illustrator Peter Kaptein heeft de beste genrekunstenaars van Nederland en Vlaanderen opgespoord.

De eerste Fantastische Kunstenaar van 2016 is Dimi Devos, een 'character artist' die zowel in 2D als 3D werkt.

Op de Hebban Page voor de Fantastische Kunstenaars brengen we al die geweldige artiesten bij elkaar. De eerdere edities die nog niet op de Hebban Page staan, vind je hier: Gidion van de Swaluw, Mark Roosien, Marco Lap, Tais Teng, Yasmin Sheikh, Michal Kus, Brun Croes en Noud van Miltenburg. Er is ook een interview met de initiatiefnemer van deze rubriek gepubliceerd: Peter Kaptein.

Dimi Devos (1988, België) werkt voor de game-industrie, als 3D character artist en heeft een sterke interesse in design.

Waar werk je en heb je gewerkt?

De enige plaats waar ik heb gewerkt is mijn kamer in de middle of nowhere. Een beetje zoals een capsule lost in space met toevallig een paar koeien er omheen. Soms wel een beetje eenzaam maar stil en rustig. Het is soms nog moeilijk een steady stream aan opdrachten/ jobs te vinden als freelance character artist met een meer cartoony stijl. Het is een droom om ooit met of voor Blizzard/Riot te werken, zoals zovelen. Het lijken mij bedrijven met een echte passie voor wat ze doen. Ik heb voorlopig al één opdrachtje mogen doen voor Riot met hoop op meer in de toekomst.

Wat is je ding?

MONSTERS! hoe vreemder hoe liever. Liefst ook heel agressieve beestjes met meer tanden dan hersenen. Ook alles gerelateerd aan vikingen en mythologie en liefst nog een mengeling van de twee.

Wat was je keerpunt?

Ik wacht nog altijd op het moment waar ik mijn eigen werk goed zal gaan vinden. Ik ben graag mijn eigen grootste criticus en er zijn veel amazeballs artists die mijn ego heel effectief in controle weten te houden. Maar ik hoop eigenlijk dat het moment nooit zal komen waar ik helemaal tevreden ben over iets dat ik maak, het is voor mij de beste motivator om harder te pushen.

Er zijn natuurlijk wel dingen die ik minder slecht vind dan andere en als het dan toch over een soort van keerpunt moet gaan denk ik dat de opdracht voor Riot me toch wel het meeste heeft verbaasd en me zoiets gaf van, hey misschien ben ik toch op de goede weg.

Wat inspireert je? Wie zijn je voorbeelden?

Inspiratie kan van overal komen en op de meest random momenten toeslaan. Of in de douche, die ik ook wel de think tank noem. Ik kijk enorm op naar artists die een meer cartoony of comic book stijl hanteren zoals Joe Mad, Laurel Austin, MrJack en eigenlijk veel teveel om op te noemen. Mijn favoriete moment in al de dingen die ik maak is de uitblock fase, de beginfase van 3d modellen waar je met grote vormen een ruwe eerste versie maakt. Niets zo leuk als met proporties te spelen en verhaaltjes te verzinnen zonder je echt aan een bepaald ding of idee vast te klampen.

Hoe zie je je toekomst?

Freelancen is op het moment wel leuk ook al heb ik nog geen constante stroom aan werk. Ik hoop ergens in de toekomst mijn eigen studio te hebben en zelf in complete control te zijn van mijn eigen opdrachten.

Bekijk meer van Dimi's werk op zijn Artstation en Policount en volg hem op Facebook.Over de auteur

Peter Kaptein

11 volgers
3 boeken
0 favorieten


Reacties op: Fantastische Kunstenaars: Dimi Devos

 

Hebban Spots

Fantastische kunstenaars

25 volgers

De Lage Landen bruisen van het talent. We hebben niet alleen fantastische schrijvers, maar ook kunstenaars en illustratoren met internationale allure. Peter Kaptein is op zoek gegaan naar de beste...

Gesponsorde boeken